02/03/2020 02/03/2020 Μία ακόμα αφορμή βρήκε το κινεζικό καθεστώς προκειμένου να εντείνει τις διώξεις τους εναντίον των χριστιανικών κοινοτήτων. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας με ανακοίνωση του κατηγορεί τους Χριστιανούς που προσεύχονται για την εξάλειψη της επιδημίας του κορωνοϊού ότι «θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα» και προχωρεί σε συλλήψεις. Κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την...
02 Μαρτίου, 2020 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2020 - 8:24

Κίνα: Ο COVIT 19, λόγος για διώξεις Χριστιανών

Διαδώστε:
Κίνα: Ο COVIT 19, λόγος για διώξεις Χριστιανών

Μία ακόμα αφορμή βρήκε το κινεζικό καθεστώς προκειμένου να εντείνει τις διώξεις τους εναντίον των χριστιανικών κοινοτήτων. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας με ανακοίνωση του κατηγορεί τους Χριστιανούς που προσεύχονται για την εξάλειψη της επιδημίας του κορωνοϊού ότι «θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα» και προχωρεί σε συλλήψεις.

Κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την θανατηφόρα επιδημία, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα φαίνεται ότι οι θρησκευτικές διώξεις παραμένουν κορυφαία προτεραιότητα.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις Χριστιανών που προσεύχονταν για τα θύματα το κορωνοϊού, αλλά και αρκετούς που αντάλλασσαν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Μεσούσης της επιδημίας, η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για τον έλεγχο και την καταστολή των πιστών, αντί να αγωνιστεί για τον κορωνοϊό. Για το Κομμουνιστικό Κόμμα, η συντήρηση της σταθερότητας έρχεται πάντα πρώτη! ” τονίζει στο ένας χριστιανός από την επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Μάλιστα, αρκετοί ιερείς καταγγέλλουν ότι οι συζητήσεις σχετικά με τον ιό στο πλαίσιο χριστιανικών κοινοτήτων συχνά χαρακτηρίζονται ως “αντικυβερνητικές ομιλίες που βλάπτουν την δημόσια ασφάλεια και συνοχή”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων