05/02/2021 05/02/2021 Το δυσβάσταχτο πρόστιμο των 25.000 δολαρίων (160.000 γιουάν) επέβαλαν οι κινεζικές αρχές σε ένα Χριστιανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος επειδή τόλμησε να εορτάσει τα Χριστούγεννα μαζί με τους οικείους του. Ο Niu Guobao, Χριστιανός που ζει στο χωριό Χουάνγκ Ζανγκ Λιανγκ στην επαρχία Χενάν, φιλοξένησε περισσότερους από 40 χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών, προκειμένου να εορτάσουν...
05 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2021 - 10:18

Κίνα: Πρόστιμο 25.000 δολ. επειδή γιόρτασε τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
Κίνα: Πρόστιμο 25.000 δολ. επειδή γιόρτασε τα Χριστούγεννα

Το δυσβάσταχτο πρόστιμο των 25.000 δολαρίων (160.000 γιουάν) επέβαλαν οι κινεζικές αρχές σε ένα Χριστιανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος επειδή τόλμησε να εορτάσει τα Χριστούγεννα μαζί με τους οικείους του.

Ο Niu Guobao, Χριστιανός που ζει στο χωριό Χουάνγκ Ζανγκ Λιανγκ στην επαρχία Χενάν, φιλοξένησε περισσότερους από 40 χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών, προκειμένου να εορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Προσευχήθηκαν και έψελναν, ωστόσο πολύ σύντομα εισέβαλε η αστυνομία, διέλυσε τη γιορτή και συνέλαβε τον Niu Guobao.

Ο Niu παραβίασε τουλάχιστον τρεις νόμους:

– Διοργάνωση μη εξουσιοδοτημένης θρησκευτικής συγκέντρωσης σύμφωνα με το άρθρο 71 του Κανονισμού Θρησκευτικών Υποθέσεων.

– Φιλοξενία ανηλίκων σε θρησκευτική συγκέντρωση.

– Κατοχή χριστιανικών ημερολογίων και μη εξουσιοδοτημένων θρησκευτικών βιβλίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Christian Headlines τον περασμένο μήνα, οι χριστιανοί στην Κίνα υπέστησαν φέτος «χειρότερες από το συνηθισμένο» διώξεις την περίοδο των Χριστουγέννων.
Η αστυνομία στο Πεκίνο εμπόδισε τους Χριστιανούς να εισέλθουν σε εκκλησίες, επικαλούμενη την πανδημία, ενώ σε κινεζικά σχολεία οι δάσκαλοι είπαν στα παιδιά ότι «τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να γιορτάζονται και δεν πρέπει να ανταλλάσσουν δώρα”

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων