21/10/2019 21/10/2019 Εντείνονται οι διώξεις εναντίον Χριστιανών στην Κίνα. Το Σαββατοκύριακο οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιση ενός ιερού ναού την ώρα της θείας λειτουργίας και συνέλαβαν πιστούς και ιερείς. Το αιτιολογικό για την κατεδάφιση ήταν ότι «συγκεντρώνεται πλήθος για διαταράσσεται η κοινωνική τάξη». Τα τελευταία χρόνια το Πεκίνο στο πλαίσιο «εκκοσμίκευσης του κράτους» προχωρεί σε διώξεις...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2019 - 9:06

Κίνα: Σε κατακόμβες επιστρέφουν οι Χριστιανοί

Διαδώστε:
Κίνα: Σε κατακόμβες επιστρέφουν οι Χριστιανοί

Εντείνονται οι διώξεις εναντίον Χριστιανών στην Κίνα. Το Σαββατοκύριακο οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιση ενός ιερού ναού την ώρα της θείας λειτουργίας και συνέλαβαν πιστούς και ιερείς. Το αιτιολογικό για την κατεδάφιση ήταν ότι «συγκεντρώνεται πλήθος για διαταράσσεται η κοινωνική τάξη».

Τα τελευταία χρόνια το Πεκίνο στο πλαίσιο «εκκοσμίκευσης του κράτους» προχωρεί σε διώξεις των χριστιανών, απαγορεύει την κυκλοφορία των ιερών βιβλίων, την τέλεση λειτουργιών και μυστηρίων.

Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται  στην Κίνα τονίζουν ότι πλέον οι Χριστιανοί, υπό το φόβο φυλάκισης, έχουν δημιουργήσει ιδιωτικούς υπόγειους χώρους λατρείας, προκειμένου να προσεύχονται.

«Αναβιώνουν οι κατακόμβες στην Κίνα» δήλωνε χαρακτηριστικά ένας Χριστιανός στην Κίνα.

Ενδεικτικό του μένους των αρχών εναντίον των πιστών είναι ότι οι θρησκείες «απειλούν την εθνική ασφάλεια» και όσοι τις ακολουθούν είναι «προδότες» και ως τέτοιοι πρέπει να τιμωρούνται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων