09/07/2019 09/07/2019 Φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Κίνας συμμετέχουν στις εργασίες αποκατάστασης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας του Γιαχρόμ στη Ρωσία. Οι φοιτητές από την Κίνα μαζί με ενορίτες από το Κινεζικό Πατριαρχικό Μετόχι βρίσκονται ήδη στην επαρχιακή αυτή πόλη της Μόσχας και συμμετέχουν εθελοντικά στα έργα. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος...
09 Ιουλίου, 2019 - 9:47

Κινέζοι φοιτητές αποκαθιστούν ορθόδοξη εκκλησία

Διαδώστε:
Κινέζοι φοιτητές αποκαθιστούν ορθόδοξη εκκλησία

Φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της Κίνας συμμετέχουν στις εργασίες αποκατάστασης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας του Γιαχρόμ στη Ρωσία.

Οι φοιτητές από την Κίνα μαζί με ενορίτες από το Κινεζικό Πατριαρχικό Μετόχι βρίσκονται ήδη στην επαρχιακή αυτή πόλη της Μόσχας και συμμετέχουν εθελοντικά στα έργα.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Firebird” της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Περιλαμβάνει συμμετοχή στην αποκατάσταση του καθεδρικού ναού καθώς και επισκέψεις σε διάφορα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Μάλιστα στις 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία μια λειτουργία στην κινεζική γλώσσα.

Το Ρωσικό-Κινέζικο Πολιτιστικό Κέντρο υλοποιεί διάφορα προγράμματα για τη μελέτη του ρωσο-κινεζικού πολιτισμού. Οι δραστηριότητες του κέντρου περιλαμβάνουν: ρωσο-κινεζική λέσχη, συμμετοχή σε εθελοντικά προγράμματα, εκδρομές στη Μόσχα και άλλες ρωσικές πόλεις, διαλέξεις για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας.
Το κινεζικό πατριαρχικό Μετόχι στη Μόσχα ιδρύθηκε πριν από την επανάσταση που έκλεισε κατά την κομμουνιστική. Αναβίωσε στην τρέχουσα μορφή του στις 7 Φεβρουαρίου 2011 με εντολή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων