29/07/2021 30/07/2021 Στη σύλληψη 26χρονης κατοίκου Πάφου, προχώρησε χθες, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, η Αστυνομία Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης εκκλησίας και κλοπής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από επίτροπο της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται στη Χλώρακα. Πρόκειται για το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου. Από την εκκλησία κλάπηκαν...
29 Ιουλίου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2021 - 2:14

Κλάπηκαν σταυροί και καδένες από ναό στη Χλώρακα Πάφου

Διαδώστε:
Κλάπηκαν σταυροί και καδένες από ναό στη Χλώρακα Πάφου

Στη σύλληψη 26χρονης κατοίκου Πάφου, προχώρησε χθες, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, η Αστυνομία Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης εκκλησίας και κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από επίτροπο της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται στη Χλώρακα. Πρόκειται για το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου. Από την εκκλησία κλάπηκαν σταυροί και καδένες, συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Μετά από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 26χρονης. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

Σημειώνεται πως ο ναός του Αγίου Νεκταρίου ανήκει γεωγραφικά στην Έμπα, ενώ εκκλησιαστικά στη Χλώρακα. Ο ναός οικοδομήθηκε το 1985 και βρίσκεται μέσα σε κυβερνητική γη, αφού είναι κτισμένος στο προαύλιο του οίκου ευγηρίας «Στέγη ηλικιωμένων Νεφέλης Ταλιώτου», που κτίστηκε αποκλειστικά με έξοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αείμνηστη Νεφέλη Ταλιώτου προσέφερε το 1985 το ποσό των 75.000 Κυπριακών λιρών, το οποίο διαχειριζόταν ειδική επιτροπή του Γραφείου Ευημερίας και γι’ αυτό το λόγο δόθηκε αργότερα το όνομά της στο ίδρυμα.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου, που κτίστηκε αρχικά με δαπάνες της πρεσβυτέρας Ελλάδας Νικολαΐδου για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ενοίκων του ιδρύματος, εγκαινιάστηκε στις 25 Μαΐου 1986. Το 1996 έγινε επέκταση της εκκλησίας.

Ο ρυθμός του ναού είναι ο βασιλικός με τρούλο. Το τέμπλο είναι ξυλόγλυπτο και αποτελείται από 14 φορητές εικόνες και από μια στενότερη ζώνη από 14 μικρογραφίες.

Στο προαύλιο του ναού λειτουργεί από το 1998 ένα πολύ μικρό παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Εφραίμ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων