05/09/2019 05/09/2019 Οι θρησκευτικοί περιορισμοί που επιβάλλει η κυβέρνηση της Κίνας είναι μερικές από τις πιο σκληρές στη γη. Ωστόσο, δεν επηρεάζουν μόνο τους ενήλικες πιστούς, αλλά πλέον και την πίστη των νέων. Το Πεκίνο αποφάσισε να διευρύνει την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τον “προσηλυτισμό και την επιβολή πίστης σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών”. Ως...
05 Σεπτεμβρίου, 2019 - 9:12

Κλείνουν τα κατηχητικά στην Κίνα- Βαπτίσεις μόνο για ενήλικες

Διαδώστε:
Κλείνουν τα κατηχητικά στην Κίνα- Βαπτίσεις μόνο για ενήλικες

Οι θρησκευτικοί περιορισμοί που επιβάλλει η κυβέρνηση της Κίνας είναι μερικές από τις πιο σκληρές στη γη. Ωστόσο, δεν επηρεάζουν μόνο τους ενήλικες πιστούς, αλλά πλέον και την πίστη των νέων.

Το Πεκίνο αποφάσισε να διευρύνει την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τον “προσηλυτισμό και την επιβολή πίστης σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών”.
Ως εκ τούτου κρίνεται πλέον παράνομη η λειτουργία των κατηχητικών σχολείων αλλά και των λοιπών εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εκκλησίας στην Κίνα, και κατ’ επέκταση οι βαπτίσεις σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Μάλιστα, έχουν ήδη φτάσει στις εκκλησίες οι σχετικές οδηγίες απαγόρευσης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν τοιχοκολληθεί αναρτήσεις έξω από τους ναούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων