25/01/2022 25/01/2022 «Πρώτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τονίζει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφορικά με την απόφαση της Περιφέρειας να παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και αύριο Τετάρτη. Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνεννόηση με τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας καθώς και διαβούλευση με δημάρχους και...
25 Ιανουαρίου, 2022 - 15:27

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην Αττική

Διαδώστε:
Κλειστά και αύριο τα σχολεία στην Αττική

«Πρώτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τονίζει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφορικά με την απόφαση της Περιφέρειας να παρατείνει την αναστολή λειτουργίας των σχολείων και αύριο Τετάρτη. Η απόφαση λήφθηκε μετά από συνεννόηση με τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας καθώς και διαβούλευση με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες, ενώ νέα απόφαση για πιθανή παράταση της αναστολής και την Πέμπτη θα γνωστοποιηθεί μετά από επαναξιολόγηση της κατάστασης σε σχέση με την εξέλιξη του καιρικού.

Η σημερινή απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη:

-Τις προβλέψεις της ΕΜΥ για συνθήκες επικράτησης παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για αύριο Τετάρτη.

– Το γεγονός ότι το οδικό δίκτυο εντός των Δήμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλειστό από τα χιόνια, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία για πεζούς κι οχήματα.

– Την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του covid, που απαιτεί τη διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν αύριο.

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει σχετικά με τα σχολεία :«Η απόφασή μας να αναστείλουμε τη λειτουργία των σχολείων της Αττικής για το διήμερο 24-25 Ιανουάριου αποδείχθηκε σωστή, καθώς, όπως όλοι είδαμε, το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική ήταν πολύ σφοδρό και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε σε περίπτωση που δεν προχωρούσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση θα ήταν πολύ μεγάλα. Σε αυτό το πλαίσιο αξιολογώντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που επισημαίνουν πως παρά τη σταδιακή ύφεση του φαινομένου, τις επόμενες μέρες θα επικρατήσει παγετός, αλλά και κατόπιν διαβουλεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δημάρχους αλλά και τους Αντιπεριφερειάρχες, για προληπτικούς λόγους αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και για αύριο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων