26/04/2020 26/04/2020 Την ώρα που οι καμπάνες έχουν πάψει να ηχούν και τα μεγάφωνα των Εκκλησιών παραμένουν κλειστά, μη μπορώντας έστω και με αυτό τον τρόπο οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία, στη Θράκη φαίνεται να μη συμβαίνει το ίδιο για τα τζαμιά. Τι και αν ότι ισχύει...
26 Απριλίου, 2020 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 - 9:14

Κλειστά τα μεγάφωνα των Εκκλησιών, όχι όμως των τζαμιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κλειστά τα μεγάφωνα των Εκκλησιών, όχι όμως των τζαμιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που οι καμπάνες έχουν πάψει να ηχούν και τα μεγάφωνα των Εκκλησιών παραμένουν κλειστά, μη μπορώντας έστω και με αυτό τον τρόπο οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία, στη Θράκη φαίνεται να μη συμβαίνει το ίδιο για τα τζαμιά. Τι και αν ότι ισχύει για τις Εκκλησίες ισχύει για όλα τα θρησκεύματα. 

Χθες, στη Ξάνθη, το κάλεσμα για προσευχή ακούστηκε κανονικά από τζαμί της πόλης. Ως γνωστόν, οι μουσουλμάνοι αυτή την περίοδο εορτάζουν το ραμαζάνι το οποίο διαρκεί περίπου ένα μήνα.

Δείτε το βίντεο:

“Τα τζαμιά θα παραμείνουν κλειστά” είχε τονίσει σε πρόσφατη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως “επιτρέπεται η τέλεση από θρησκευτικό λειτουργό. Οι μουσουλμάνοι θα προσευχηθούν από τα σπίτια τους”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων