10/01/2020 10/01/2020 Δραματική αύξηση κατέγραψαν το 2019 τα κρούσματα εναντίον Χριστιανών στην Κίνα, σύμφωνα με την νέα έκθεση του Κογκρέσου για τις θρησκευτικές ελευθερίες που δόθηκε στην δημοσιότητα. Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι το επίπεδο διωγμών έχει ανέλθει πλέον στα επίπεδα που ήταν κατά την “Πολιτιστική Επανάσταση” στη χώρα. Τονίζουν μάλιστα ότι η κινεζική κυβέρνηση υπό...
10 Ιανουαρίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2020 - 7:54

Κογκρέσο: Διώκονται οι Χριστιανοί στην Κίνα

Διαδώστε:
Κογκρέσο: Διώκονται οι Χριστιανοί στην Κίνα

Δραματική αύξηση κατέγραψαν το 2019 τα κρούσματα εναντίον Χριστιανών στην Κίνα, σύμφωνα με την νέα έκθεση του Κογκρέσου για τις θρησκευτικές ελευθερίες που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι το επίπεδο διωγμών έχει ανέλθει πλέον στα επίπεδα που ήταν κατά την “Πολιτιστική Επανάσταση” στη χώρα.

Τονίζουν μάλιστα ότι η κινεζική κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Xi Jinping έχει υιοθετήσει μια σειρά μέτρων και απαγορεύσεων με στόχο να θέσει τη θρησκεία υπό αυστηρό έλεγχο και σύμφωνα με τις “εγκεκριμένες ερμηνείες του κινεζικού πολιτισμού”.

Οι αρχές έχουν επεκτείνει την εκστρατεία να εκσυγχρονίζουν και “κινεζικοποιήσουν” (όπως αναφέρουν) τις θρησκείες, όχι μόνο όσες θεωρούνται« ξένες », όπως το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός, αλλά και τον κινεζικό βουδισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων