22/09/2022 22/09/2022 Η κοινή βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Γερμανίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, υπογραμμίστηκε κατά την σημερινή συνάντηση της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και της Πρέσβειρας της Γερμανίας στην Κύπρο Anke Schlimm. Δόθηκε σημαντική ώθηση στον διάλογο και στη συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών με...
22 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2022 - 19:51

Κοινή βούληση για εμβάθυνση των σχέσεων Γερμανίας – Κύπρου

Διαδώστε:
Κοινή βούληση για εμβάθυνση των σχέσεων Γερμανίας – Κύπρου

Η κοινή βούληση για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Γερμανίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, υπογραμμίστηκε κατά την σημερινή συνάντηση της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και της Πρέσβειρας της Γερμανίας στην Κύπρο Anke Schlimm.

Δόθηκε σημαντική ώθηση στον διάλογο και στη συνεργασία μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών με την απόλυτα επιτυχή επίσκεψη εργασίας, που πραγματοποίησε πρόσφατα η Προέδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Γερμανία, μετά από σχετική πρόσκληση της Γερμανίδας ομολόγου της κας Bärbel Bas.

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις ουσιαστικές συζητήσεις με την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και τους Προέδρους και Μέλη των Επιτροπών Άμυνας, Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επί καίριων θεμάτων αμοιβαίου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και στα πολύ θετικά αποτελέσματά της επίσκεψης.

Σημείωσε ειδικότερα την απόφαση από κοινού με τη Γερμανίδα ομόλογό της για την ανάληψη συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο την προώθηση θεμάτων που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένης της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Επισήμανε, παράλληλα, τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, ως γέφυρα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της περιοχής και προς επίτευξη του στόχου της της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι οι συνεργασίες της Κύπρου με φίλες γειτονικές της χώρες στοχεύουν στην προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και δεν αποκλείουν καμία χώρα, νοουμένου ότι σέβεται το διεθνές δίκαιο και απέχει από επιθετικές ενέργειες που αυξάνουν επικίνδυνα την ένταση.

Κατά τη συνάντηση, έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές. Υπογραμμίστηκε η σημασία της ολιστικής διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα προς τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής και σημειώθηκε η έμπρακτη στήριξη της Γερμανίας προς την Κύπρο στο ζήτημα αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων