13/05/2020 13/05/2020 Δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου αναφέρουν ότι Ιερέας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προχώρησε σε εξ αποστάσεως Θεία Κοινωνία. Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίο έκανε λόγο για λειτουργική «καινοτομία». Ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ έγραψε στο δικό του...
13 Μαΐου, 2020 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2020 - 10:09

Κοινωνία εξ αποστάσεως από την ουκρανική εκκλησία;

Διαδώστε:
Κοινωνία εξ αποστάσεως από την ουκρανική εκκλησία;

Δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου αναφέρουν ότι Ιερέας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προχώρησε σε εξ αποστάσεως Θεία Κοινωνία.

Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίο έκανε λόγο για λειτουργική «καινοτομία».

Ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ έγραψε στο δικό του Telegram-channel, ότι “στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία έκαναν λειτουργική «καινοτομία» και άρχισαν να «κοινωνούν» εξ αποστάσεως. Η όλη θλίψη και απογοήτευση είναι ότι πρωτοπόρος είναι ένας μορφωμένος πρώην ιερέας που σπούδασε στην Θεολογική Σχολή και δίδασκε στο ιερατικό Σεμινάριο, δηλαδή ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται πλήρως όλη την ανοησία της επιχείρησης τούτης”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti o κληρικός της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ίγκορ Σάββα έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Facebook για την “μοναδική εμπειρία πλήρους Λειτουργίας με μετάληψη με χρήση του προγράμματος τηλεδιασκέψεων Hangouts”. Ο π. Σάββας τόνισε ότι ήταν “μια θαυμάσια και εμπνευστική λειτουργία”, καθώς οι συμμετέχοντες έβαλαν μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών το κρασί και το ψωμί και έπειτα έγινε ο αγιασμός εξ αποστάσεως και η μετάληψη.

 

Πηγή: ria.ru

Aπόδοση: Ιρίνα Τρασαρούκοβα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων