04/05/2020 04/05/2020 Ένας από τους πύργους των Θεοδοσιανών τειχών στην Κωνσταντινούπολη κατέρρευσε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, την Κυριακή. Σύμφωνα με το sigmalive.com και τη Μαρία Ζαχαράκη, ο πυργίσκος διέθετε ήδη υποστυλώματα προκειμένου να μην πέσει, ωστόσο από ό,τι αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να τον συγκρατήσουν. Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο πύργος να έπεσε...
04 Μαΐου, 2020 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2020 - 20:02

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Κατέρρευσε πύργος από τα Θεοδοσιανά τείχη

Διαδώστε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Κατέρρευσε πύργος από τα Θεοδοσιανά τείχη

Ένας από τους πύργους των Θεοδοσιανών τειχών στην Κωνσταντινούπολη κατέρρευσε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, την Κυριακή.

Σύμφωνα με το sigmalive.com και τη Μαρία Ζαχαράκη, ο πυργίσκος διέθετε ήδη υποστυλώματα προκειμένου να μην πέσει, ωστόσο από ό,τι αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να τον συγκρατήσουν. Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο πύργος να έπεσε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης το βράδυ του Σαββάτου.

Να αναφερθεί πως τα τείχη αυτά προστατεύουν εδώ και 1.500 χρόνια την Κωνσταντινούπολη.

Ως Θεοδοσιανά τείχη της Κωνσταντινούπολης είναι γνωστά τα χερσαία τείχη με τα οποία ο Θεοδόσιος Β’ «εντοίχισε» την πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η κατασκευή τους ξεκίνησε το 408 υπό την επίβλεψη του επάρχου των πραιτορίων της Ανατολής Ανθέμιου, ενώ μετά από ένα σεισμό επισκευάστηκαν και απέκτησαν την τελική τους μορφή το 447. Η ισχυρή διπλή σειρά των τειχών προστάτευσε την πόλη και κατά συνέπεια την Αυτοκρατορία σε πολλές πολιορκίες δια μέσω των αιώνων, οδηγώντας στην προσωνυμία τους ως «θεοφύλακτα». Η μόνη φορά που παραβιάστηκαν από εχθρό ήταν το 1453, όταν οι Οθωμανοί, με τη χρήση ισχυρού πυροβολικού, τα διέσπασαν και κατέλαβαν την πόλη, καταλύοντας έτσι και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων