16/11/2020 16/11/2020 Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, Χάρης Κονιδάρης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει και ξεκαθάρισε τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στον κορωνοϊό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Η θέση της Εκκλησίας μας απέναντι στην κρίση της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας ήταν από την πρώτη...
16 Νοεμβρίου, 2020 - 21:31

Κονιδάρης: “Εκκλησία και Πολιτεία χέρι-χέρι στον αγώνα”

Διαδώστε:
Κονιδάρης: “Εκκλησία και Πολιτεία χέρι-χέρι στον αγώνα”

Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, Χάρης Κονιδάρης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει και ξεκαθάρισε τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Η θέση της Εκκλησίας μας απέναντι στην κρίση της πανδημίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη και παραμένει ξεκάθαρη: στάθηκε στην πρώτη γραμμή, συμπορευόμενη μαζί με την υπεύθυνη Πολιτεία και ακολουθώντας πάντα πιστά όλες τις οδηγίες και εντολές των αρμόδιων υγειονομικών αρχών» και τόνισε ότι «Ουδείς έχει το δικαίωμα να πει ότι η Εκκλησία δεν κινήθηκε με κυρίαρχο γνώμονά της την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας».

Τι συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφορικά με τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σάββατο 14 Νοεμβρίου για το τί θα γίνει με τη λειτουργία των ιερών ναών τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, ο κ. Κονιδάρης ξεκαθάρισε ότι οι συμφώνησαν από την πρώτη στιγμή.

«Έχουν συμφωνήσει από την πρώτη γραμμή που ξέσπασε η πανδημία», είπε ο αντιπρόσωπος του Ιερώνυμου και πρόσθεσε ότι «Όλοι πρέπει να συμβαδίσουμε με τους υγειονομικούς κανόνες και αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα κάνουμε όλοι μαζί Χριστούγεννα με εκκλησίες ανοιχτές».

Ο κ. Κονιδάρης αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου στην οποία κάνει λόγο στη «στοχοποίηση των ορθόδοξων χριστιανών και των κληρικών», και στον «νευρωτικό τρόπο» με τον οποίο ασχολούνται ορισμένοι αποκλειστικά με τη Θεία Κοινωνία.

«Μιλήσαμε για τον νευρωτικό και ψυχωτικό τρόπο με τον οποίο ορισμένοι δογματίζοντας ολοκληρωτικό τρόπο κα ολοκληρωτική τη λογική προσπαθούν να στοχοποιήσουν την Εκκλησία προκειμένου να τη θέσουν στο περιθώριο».

«Όσο επικίνδυνες είναι οι παραφωνίες στο χώρο της Εκκλησίας που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αφέλεια ή την ευκολοπιστία των πιστών, λέγοντας τους πράγματα που βιάζουν την κοινή λογική, όπως για παράδειγμα ότι πίσω από τη μάσκα κρύβεται ο Σατανάς, τόσο επικίνδυνες και διχαστικές είναι και οι απόψεις όσων θέλουν χωρίς να αντιλαμβάνονται το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, που θέλουν να μεταδίδεται ο κορωνοϊός με την Κοινωνία», κατέληξε ο κ. Κονιδάρης.

πηγή: star.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων