06/07/2020 06/07/2020 «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μοιάζει με προσπάθεια των αρχών της Τουρκίας να γυρίσουν τον κόσμο στον Μεσαίωνα», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος και βουλευτής, κ. Κωνσταντίν Ζατούλιν. «Υπάρχει μια άκαρπη προσπάθεια να ανυψωθεί το πνεύμα των μουσουλμάνων έναντι των χριστιανών, για να υπενθυμίσουν πάλι τη διάλυση του χιλιετούς βυζαντινού πολιτισμού, του οποίου το αρχιτεκτονικό...
06 Ιουλίου, 2020 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 20:06

«Η Τουρκία προσπαθεί να γυρίσει τον κόσμο στον Μεσαίωνα»

Διαδώστε:
«Η Τουρκία προσπαθεί να γυρίσει τον κόσμο στον Μεσαίωνα»

«Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μοιάζει με προσπάθεια των αρχών της Τουρκίας να γυρίσουν τον κόσμο στον Μεσαίωνα», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος και βουλευτής, κ. Κωνσταντίν Ζατούλιν.

«Υπάρχει μια άκαρπη προσπάθεια να ανυψωθεί το πνεύμα των μουσουλμάνων έναντι των χριστιανών, για να υπενθυμίσουν πάλι τη διάλυση του χιλιετούς βυζαντινού πολιτισμού, του οποίου το αρχιτεκτονικό αριστούργημα χρησιμοποιήθηκε τότε για εκατοντάδες χρόνια ως απόδειξη νίκης επί των δημιουργών του. Να αλλάξει την αιματηρή σελίδα της ιστορίας της προσπαθεί η Τουρκία τουλάχιστον όσον αφορά την Αγία Σοφία, η οποία (Τουρκία του Κεμάλ Ατατούρκ), είχε σταθεί στα πόδια της με την βοήθεια της Σοβιετικής Ρωσίας. Δημιουργείται η εντύπωση ότι οι αρχές της σύγχρονης Τουρκίας θέλουν να μας γυρίσουν στον Μεσαίωνα» είπε ο βουλευτής, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι ακόμα και ως μουσείο ο ιστορικός ναός παραμένει το μεγαλύτερο Ιερό του Ορθοδόξου κόσμου, το οποίο είναι πολύτιμο για τους ορθόδοξους χριστιανούς. «Ευελπιστούμε ότι οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις δε θα υποστούν ζημιά λόγω μιας αχόρταγης προσπάθειας σφετερισμού της χριστιανικής κληρονομιάς του 6ου αι. στον 21ο αι», πρόσθεσε.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων