28/10/2021 28/10/2021 Τρία χρόνια πριν, 28η Οκτωβρίου 2018, ο βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων, δεχόμενος δύο σφαίρες (στην καρδιά και στο κεφάλι) στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου στην Αλβανία. Ο Κατσίφας βρισκόταν στους Βουλιαράτες για την 28η Οκτωβρίου και ύψωσε την ελληνική σημαία σε διάφορα σημεία του χωριού, γεγονός που...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 10:50

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Έπεσε νεκρός, φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα»

Διαδώστε:
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Έπεσε νεκρός, φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα»

Τρία χρόνια πριν, 28η Οκτωβρίου 2018, ο βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός από τα πυρά των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων, δεχόμενος δύο σφαίρες (στην καρδιά και στο κεφάλι) στο χωριό Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου στην Αλβανία. Ο Κατσίφας βρισκόταν στους Βουλιαράτες για την 28η Οκτωβρίου και ύψωσε την ελληνική σημαία σε διάφορα σημεία του χωριού, γεγονός που θορύβησε το αλβανικό καθεστώς.

Λίγες μέρες πριν το τριετές μνημόσυνό του (13 Οκτωβρίου 2021), η Αλβανική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι ο 35χρονος Κατσίφας δεν δολοφονήθηκε, αλλά… αυτοκτόνησε, σκοτώνοντάς τον μάλλον για δεύτερη φορά.

Κάτοικοι στους Βουλιαράτες είχαν αποκαλύψει ότι ο Κωνσταντίνος ήταν τον τελευταίο καιρό στοχοποιημένος από τις αλβανικές αρχές, γιατί ήταν εκείνος που την 28η Οκτωβρίου σημαιοστόλιζε όλο το χωριό.
Εκείνη την Κυριακή δεν τον είχαν αφήσει να υψώσει μια ελληνική σημαία, εκείνος όμως φέρεται να το έκανε παρά την απαγόρευση, με αποτέλεσμα την τραγική εξέλιξη με τη δολοφονία του 35χρονου.

Οι αποκαλύψεις στον Hellasfm, στην εκπομπή του Δημήτρη Φιλιππίδη, από τον γαμπρό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Άκη Σακελλαράκη συγκλονίζουν: την προηγούμενη της δολοφονίας του, ο Κωνσταντίνος είχε δεχθεί μαζική επίθεση από αστυνομικούς, πράκτορες και κοσοβάρους, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς και, μάλιστα, χρησιμοποίησαν ειδικές τεχνικές για να μην είναι εμφανή τα χτυπήματα.

Ο Κωνσταντίνος βαριά χτυπημένος προσπάθησε να κρύψει από τη μητέρα του το συμβάν, το τελευταίο βράδυ της ζωής του, αισθανόμενος αυτό που έρχεται. «Όλο το βράδυ κοιτούσε ανατολικά προς την Ελλάδα. με θλιμμένο ύφος», είπε η μητέρα του, που δεν μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί…

Η φωτογραφία είναι από το περσινό μνημόσυνό του, όπου παραβρέθηκε και ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων