27/09/2021 27/09/2021 Την Θεία Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του ναού και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης της Κορίνθου με αφορμή την εορτή της Μεταστάσεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστού...
27 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2021 - 16:07

Κορίνθου: “Η φωνή του Θεού έχει σιγήσει στα αυτιά μας”

Διαδώστε:
Κορίνθου: “Η φωνή του Θεού έχει σιγήσει στα αυτιά μας”

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του ναού και τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης της Κορίνθου με αφορμή την εορτή της Μεταστάσεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννη του Θεολόγου επισήμανε: 

“Ο Άγιος Ιωάννης χαρακτηρίζεται ως ο «υψιπέτης αετός» της Θεολογίας, καθώς αυτός συνέγραψε το «θεολογικότερο» των Ευαγγελίων. Ονομάζεται Ευαγγελιστής της Αγάπης γιατί μέσα από το Ι. Ευαγγέλιο του και τις Καθολικές Επιστολές του διδάσκει την αληθινή αγάπη, όπως«Ό Θεός αγάπη εστί» (Α’ Ιωάν. δ’, 16)και «ἐάν τις εἴπῃὅτιἀγαπῶτὸνΘεόν, καὶτὸνἀδελφὸναὐτοῦμισῇ, ψεύστηςἐστίν» (Α’ Ιωάν. δ’, 20). Ο Άγιος Ιωάννης λέγεται ακόμα και «υιός της βροντής» γιατί μέσα στα Ιερά Συγγράμματά Του μιλά δυναμικά και έντονα για τον Θεό και όπως η βροντή ξεκινά από τον ουρανό και ο ήχος κατέρχεται στην γη, έτσι και οι λόγοι του Αγίου Ιωάννου ακούγονται σαν βροντή κατηχώντας τους Χριστιανούς στην αληθινή Πίστη. Γι’ αυτόν τον λόγο η Εκκλησία μας, μέσω της κατήχησης, διδάσκει τους Χριστιανούς τις Αλήθειες της Πίστεως, της αγάπης και της ελπίδος οδηγώντας τους στην σωτηρίακαι εάν σήμερα ο κόσμος πελαγοδρομεί και οδηγείται σε τελματώδη πνευματικά αδιέξοδα είναι επειδή δεν κατηχείται επαρκώς και επειδή η «βροντή» της φωνής του Θεού έχει σιγήσει στα πλανεμένα αυτιά μας”.

 

 

Λίγο πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε τον Αγιασμό για την Έναρξη των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως, προτρέποντας τους πιστούς να στέλνουν τα παιδιά τους στα Κατηχητικά, για να διδαχθούν Χριστό, να «μπολιαστούν» με Χριστό και να ηχεί πάντοτε στα αυτιά τους η «βροντή» της φωνής του Θεού, ώστε να ζήσουν την ζωή τους με καθαρότητα και αγιότητα βίου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων