28/03/2021 28/03/2021 Οδεύοντας προς το Άγιον Πάσχα οι πιστοί αγωνιούν για το άνοιγμα των Εκκλησιών καθώς την περσινή χρονιά αναγκάστηκαν να εορτάσουν την Αγία Ανάσταση από το σπίτι τους. Με την πανδημία του κορωνοϊού να μην υποχωρεί οι ειδικοί και η Ιεραρχία σκέφτονται πως θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες.  Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών την Παρασκευή 2 Απριλίου...
28 Μαρτίου, 2021 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2021 - 9:23

Κορωνοϊός: Με κόσμο οι Καθεδρικοί Ναοί στους Χαιρετισμούς – Τα σενάρια για τις Εκκλησίες το Πάσχα

Διαδώστε:
Κορωνοϊός: Με κόσμο οι Καθεδρικοί Ναοί στους Χαιρετισμούς – Τα σενάρια για τις Εκκλησίες το Πάσχα

Οδεύοντας προς το Άγιον Πάσχα οι πιστοί αγωνιούν για το άνοιγμα των Εκκλησιών καθώς την περσινή χρονιά αναγκάστηκαν να εορτάσουν την Αγία Ανάσταση από το σπίτι τους. Με την πανδημία του κορωνοϊού να μην υποχωρεί οι ειδικοί και η Ιεραρχία σκέφτονται πως θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες. 

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών την Παρασκευή 2 Απριλίου θα τελεστεί στους Καθεδρικούς Ναούς με ανώτατο όριο τους 20 πιστούς και έναν ανά 25 τ.μ.. Αυτό αναφέρει το ΦΕΚ που εκδόθηκε και θα ισχύει μέχρι τις 5 Απριλίου ενώ στις υπόλοιπες Ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών στο επίπεδο “Πολύ αυξημένου κινδύνου” και με ανώτατο όριο τα 9 άτομα στο επίπεδο “αυξημένου κινδύνου”

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ.

Τα μέτρα στις Εκκλησίες συζήτησαν την Παρασκευή  26 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει στις αρχές Απριλίου, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η εξέλιξη της πανδημίας και η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της.

Η ανησυχία είναι να μην επαναληφθεί το περσινό σενάριο, με κλειστές τις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς πληροφορίες αναφέρουν, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον για την Μεγάλη Εβδομάδα να επιτραπεί η παρουσία πιστών στους ναούς, με περιορισμό τόσο στον αριθμό όσο και στις αποστάσεις που θα τηρούνται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων