19/02/2021 19/02/2021 Τις περιοχές που μπαίνουν σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (20 Φεβρουαρίου 2021) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. μόλις πριν από λίγο. Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται, λοιπόν, ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης λόγω αυξημένων κρουσμάτων, αλλά και μεταλλάξεων του ιού. Στο...
19 Φεβρουαρίου, 2021 - 18:34
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2021 - 21:43

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές εντάχθηκαν σε «βαθύ κόκκινο» ή «κόκκινο» και ποιες βγήκαν

Διαδώστε:
Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές εντάχθηκαν σε «βαθύ κόκκινο» ή «κόκκινο» και ποιες βγήκαν

Τις περιοχές που μπαίνουν σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (20 Φεβρουαρίου 2021) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. μόλις πριν από λίγο.

Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται, λοιπόν, ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Ευόσμου – Κορδελίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης λόγω αυξημένων κρουσμάτων, αλλά και μεταλλάξεων του ιού.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης, στο κόκκινο εντάσσονται: η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, ο Δήμος Θάσου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, πλην του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστενών, ο Δήμος Αγυάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι Δήμοι Κορίνθου και Νεμέας, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, Τανάγρας και Θηβαίων, Κολινδρού, ενώ παραμένουν οι Νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου,  και Καρπάθου.

Δεν παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω μείωσης των κρουσμάτων στον Δήμο Θήρας, στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, στον Δήμο Εορδαίας Κοζάνης και στον Δήμο Σπάρτης, που μπαίνουν πλέον στην «πορτοκαλί» επιτήρηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε όσες περιοχές βρίσκονται σε πολύ αυξημένο κίνδυνο, οι εκκλησίες λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών.

Όσες βρίσκονται στο Επίπεδο «Eπιτηρήσεως», όπως η Σαντορίνη, βάσει της Υπ’ Αριθμ. 664/11.02.’21 Eγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι πιστοί δύναντοι να εισέρχονται στους ιερούς ναούς όχι μόνο για  «ατομική» προσευχή, αλλά και για συμμετοχή σε όλες τις ιερές ακολουθίες (με μέγιστο αριθμό τα 50 άτομα αναλόγως του ναού), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων