16/03/2020 16/03/2020 Έντονα φορτισμένο συναισθηματικά, το επίκαιρο μήνυμα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, επ’ αφορμή την εξάπλωση της απειλής του ιού του κορονοϊού: “Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης επί 52 και πλέον έτη παλεύει για την ευημερία της ανθρωπότητας, για μία κοινωνία χωρίς τις ασθένειες των προκαταλήψεων και του μίσους, τις πληγές της βίας και του πολέμου και τις...
16 Μαρτίου, 2020 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2020 - 14:42

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Το συγκινητικό μήνυμα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Διαδώστε:
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Το συγκινητικό μήνυμα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης

Έντονα φορτισμένο συναισθηματικά, το επίκαιρο μήνυμα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, επ’ αφορμή την εξάπλωση της απειλής του ιού του κορονοϊού:

“Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης επί 52 και πλέον έτη παλεύει για την ευημερία της ανθρωπότητας, για μία κοινωνία χωρίς τις ασθένειες των προκαταλήψεων και του μίσους, τις πληγές της βίας και του πολέμου και τις ανθρωπογενείς απειλές εξαφάνισης ολόκληρου του πλανήτη μας. Σήμερα ζούμε όλοι μας τις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας πανδημίας. Η κοινωνία μας οδηγείται στην αποδόμηση και μαζί της, πολλές αξίες που είχαν ιεραρχήσει τη ζωή μας!

Αντίκτυπος όλων αυτών των προκλήσεων είναι ο φόβος και η απομόνωση των ανθρώπων, γεγονός που επιδεινώνει τις ανθρώπινες σχέσεις και βαθύνει ακόμη περισσότερο τις όποιες ταλαιπωρίες.

Ωστόσο, τέτοιες προκλήσεις μπορούν να μας οδηγήσουν σε βαθύτερη σύνδεση μεταξύ μας, μέσω της συμπόνιας, της καλοσύνης, της ενσυναίσθησης και της αίσθησης της κοινής ευθύνης, μέσω της άσκησης της αγάπης προς τον πλησίον μας. Η εκκλησιαστική περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος βαθειάς πνευματικής περισυλλογής. Προσευχόμαστε για όλους όσους υποφέρουν από τον ιό του Κορωνοϊού (COVID-19), για τις οικογένειες τους και για όσους στέκονται δίπλα τους, όλως ιδιαιτέρως για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας μας. Προσευχόμαστε όπως η Κρήτη, η Ελλάδα και ο κόσμος ολόκληρος να «βαστάξει γερά».

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης παρ’ όλες τις συνεχείς ακυρώσεις των συνεδριακών της δραστηριοτήτων θα συνεχίσει να είναι τόπος διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων όλων των πεποιθήσεων, φροντίζοντας και τώρα –σε τούτη τη δύσκολη στιγμή– για να συνεχίζουν να ζουν τη ζωή τους, με αξιοπρέπεια. Μπορεί η δουλειά μας να σταματήσει για τους επόμενους μήνες, όμως, όλο το προσωπικό του Ιδρύματος θα είναι δίπλα στον άνθρωπο και θα λειτουργεί ως δύναμη καταλλαγής για τα βάσανα των άλλων, αποτελώντας ένα θεραπευτικό βάλσαμο σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας και φόβου”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων