01/06/2022 01/06/2022 Nα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για οδηγούς και επιβάτες στα ταξί, εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Για τα επιβατηγά πλοία, η επιτροπή εισηγείται την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου. Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική τόσο για το πλήρωμα όσο και...
01 Ιουνίου, 2022 - 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2022 - 19:21

Κορωνοϊός: Πού παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας – Δεκτή η εισήγηση των Ειδικών

Διαδώστε:
Κορωνοϊός: Πού παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας – Δεκτή η εισήγηση των Ειδικών

Nα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για οδηγούς και επιβάτες στα ταξί, εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Για τα επιβατηγά πλοία, η επιτροπή εισηγείται την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου. Η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους παραμένει υποχρεωτική τόσο για το πλήρωμα όσο και για τους επιβάτες. Το θέμα- σύμφωνα με πληροφορίες- θα τεθεί ξανά στο τραπέζι στα τέλη του Ιούνη.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας στα ημερόπλοια η επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της υποχρεωτικής χρήσης. Ενώ στα κρουαζιερόπλοια αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται μόνο: όταν νοσήσει ποσοστό άνω του 2% των φιλοξενουμένων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1%του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο.

Τέλος στα φαρμακεία παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό ότι, από σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, έχει αρθεί ο υγειονομικός περιορισμός Covid-19 που προέβλεπε την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, παραμένει όμως η σύσταση για χρήση της μάσκας όπου κρίνεται απαραίτητο από τους επιβάτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα, από σήμερα και στο εξής όσον αφορά όλες τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού και εξωτερικού (αφίξεις/αναχωρήσεις), υπάρχει μόνο σύσταση για προαιρετική χρήση μάσκας προστασίας σε επιβάτες και εργαζόμενους στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων.

 

Υποδείξεις για την αποφυγή συνωστισμού

Για την αποφυγή συνωστισμού στις αεροπορικές μετακινήσεις το επιβατικό κοινό υποχρεούνται να συμμορφώνεται στις υποδείξεις των αστυνομικών αρχών, του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή των ταξιδιωτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από σήμερα – Πού θα παραμείνουν

 

Πηγή: briefingnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων