22/08/2019 22/08/2019 ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, κατά την εσπέρα της 22ας Αυγούστου 2019. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ / ΦΩΤΟ – BINTEO: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” Σε κλίμα ιερής συγκίνησης και κατάνυξης ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, ο εορτασμός για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Ν....
22 Αυγούστου, 2019 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2019 - 23:10

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης – Τριήμεροι Εορτασμοί

Διαδώστε:
ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης – Τριήμεροι Εορτασμοί

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, κατά την εσπέρα της 22ας Αυγούστου 2019.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ / ΦΩΤΟ – BINTEO: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Σε κλίμα ιερής συγκίνησης και κατάνυξης ξεκίνησε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, ο εορτασμός για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, ένα από τα μεγαλύτερα θεομητορική προσκυνήματα της Βορείου Ελλάδος.

Η εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας είναι η εικόνα που έφεραν οι Μικρασιάτες μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Κάθε χρόνο, επί τρεις μέρες, όπως χθες, σήμερα και αύριο, λαμβάνουν χώρα πανηγυρικές ακολουθίες και εκδηλώσεις στη χάρη της.

Στον πανηγυρικό εσπερινό της Πέμπτης 22ας Αυγούστου 2019, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, κ. Θεόκλητος, ενώ και συμπροσεύχονταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεημων, Ιώπης κ. Δαμασκηνός, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και ο οικείος ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστινος.

Πλήθος κόσμου με πολλή πίστη και ευλαβική υπομονή, από πολύ νωρίς έφτασε να ασπαστεί το ιερό σέβασμα της Παναγίας Μηχανιώτισσας και να καταθέσει το πόνο και την ελπίδα του στη Μητέρα του Χριστού και των ανθρώπων. Μετά το πέρας, ακολούθησε Ιερά λιτανεία της σεβασμίας εικόνας στους δρόμους της Μηχανιώνας, ενώ δρακόντεια μέτρα ελήφθησαν σε όλο το οδικό δίκτυο προς Μηχανιώνα για την ομαλή κυκλοφορία και εξυπηρέτηση των ευλαβων προσκυνητών.

Επίσης, Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Αυγούστου, όπου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως, κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και τον οικείο ποιμενάρχη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων