01/12/2023 01/12/2023 Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εξωτερικών στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του ιδρυτή του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Σε δήλωσή του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Κώτσηρας ανέφερε: “Επισκέφθηκα την Κωνσταντινούπολη, όπου είχα την...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 9:40

Κώτσηρας: “Η Ελληνική Πολιτεία τρέφει ύψιστο σεβασμό στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου”

Διαδώστε:
Κώτσηρας: “Η Ελληνική Πολιτεία τρέφει ύψιστο σεβασμό στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου”

Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εξωτερικών στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του ιδρυτή του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Σε δήλωσή του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Κώτσηρας ανέφερε:

“Επισκέφθηκα την Κωνσταντινούπολη, όπου είχα την τιμή να εκπροσωπήσω το Υπουργείο Εξωτερικών στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του ιδρυτή του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Με αίσθηση ευγνωμοσύνης συμμετείχα στην κατανυκτική, μεγαλοπρεπή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, μια μοναδική εμπειρία που συγκινεί κάθε χρόνο τους ορθόδοξους Χριστιανούς ανά την υφήλιο.

Επίσης, είχα την ιδιαίτερη τιμή να γίνω δεκτός από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, έναν θρησκευτικό ηγέτη με διεθνή αναγνώριση και ακτινοβολία.

Η Ελληνική Πολιτεία τρέφει ύψιστο σεβασμό στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ευχαρίστησα τον Παναγιώτατο για το ανεκτίμητο έργο του υπέρ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, την πολυσχιδή κοινωνική του προσφορά και τις δράσεις του για την καλλιέργεια του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ, στο Γενικό Προξενείο, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, με τους οποίους συζητήσαμε θέματα που απασχολούν την Ομογένεια”.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου

Δείτε επίσης: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων