12/09/2020 12/09/2020 Τη βεβαιότητά του ότι η ολοκληρωτική καταστροφή της δομής στη Μόρια της Λέσβου οφείλεται σε εμπρησμό, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζουμε μια τριπλή πρόκληση, δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας και πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να...
12 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2020 - 10:37

Κουμουτσάκος: Βεβαιότητα για εμπρησμό στη Μόρια

Διαδώστε:
Κουμουτσάκος: Βεβαιότητα για εμπρησμό στη Μόρια

Τη βεβαιότητά του ότι η ολοκληρωτική καταστροφή της δομής στη Μόρια της Λέσβου οφείλεται σε εμπρησμό, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Πρόσθεσε ότι αντιμετωπίζουμε μια τριπλή πρόκληση, δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας και πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί. «Πρώτα απ’ όλα, δεν είχαμε νεκρό σε τέτοιες συνθήκες πανικού, να το πούμε» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι «αυτός ο εμπρησμός σημαίνει ένα τέλος εποχής» και πως όπως επεσήμαναν χθες ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, χρειάζονται νέας μορφής κέντρα αλλά και μια νέα συνολική ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε επίσης, ότι η Ελλάδα δέχεται διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη και πως όλοι έχουν αντιληφθεί ότι το σύνορο το ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό.

Απάντηση στην Άγκυρα

Σχολιάζοντας τη δήλωση Ακάρ πως η Ελλάδα καλά θα κάνει να σωπάσει για να μη γίνει μεζές, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως όταν δεν είσαι στο τραπέζι είσαι στο πιάτο.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια παραληρηματική δήλωση την οποία και απέδωσε σε απώλεια ψυχραιμίας.

Η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς – Γαλλία – Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος λέγοντας ότι αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική  της αυθαιρεσίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων