04/07/2019 04/07/2019 Ο Πάτερ Τιμόθεος Ντούμπα δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει να στηριχθούν τα παιδιά και οι οικογένειες που ζουν στην Αφρική οι οποίοι βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.Με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να αφυπνίσει. Σε πρόσφατη δημοσίευσή του έγραψε: Κάθε αδελφός του Χριστού, οπουδήποτε και αν ευρίσκεται είναι ένα ιερό και άγιο θυσιαστήριο...
04 Ιουλίου, 2019 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2019 - 16:27

“Κραυγή αγωνίας από την Αφρική”

Διαδώστε:
“Κραυγή αγωνίας από την Αφρική”

Ο Πάτερ Τιμόθεος Ντούμπα δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει να στηριχθούν τα παιδιά και οι οικογένειες που ζουν στην Αφρική οι οποίοι βαπτίστηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί.Με τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να αφυπνίσει. Σε πρόσφατη δημοσίευσή του έγραψε:

Κάθε αδελφός του Χριστού, οπουδήποτε και αν ευρίσκεται είναι ένα ιερό και άγιο θυσιαστήριο επάνω στο όποιο μπορούμε να προσφέρουμε την θυσία της αγάπης. Επομένως ο κάθε πτωχός αδελφός μας, όχι μόνον δεν πρέπει να περιφρονήται από εμάς, αλλά και να είναι πρόσωπο άξιο ευλάβειας και σεβασμού. Ο αγιογραφικός λόγος τονίζει ότι ο ελεών πτωχόν δανείζει Θεόν. Και ο ιερός Χρυσόστομος μας θέτει το ερώτημα: «Εάν ο Θεός δανείζεται από εμάς, επομένως είναι χρεώστης μας. Στην μέλλουσα ζωή, λοιπόν, θέλεις να έχεις τον Θεό κριτή ή χρεώστη;»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα τρώνε, άτομα κάθονται, παιδί και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα κάθονται, παιδί και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, σαλόνι και εσωτερικός χώρος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων