09/08/2020 09/08/2020 «Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει από εδώ. Κοιτάξτε τι γίνεται. Καταστραφήκαμε. Γη και θάλασσα έγιναν ένα. Δεν ξέρουμε πού να πάμε. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Πόσο θα αντέξουν τα σπίτια μας; Ισοπεδώθηκαν όλα» Η κραυγή αγωνίας μίας γυναίκας από το Μπούρτζι, η οποία περιγράφει τις στιγμές που βιώνει μέσα σε κατάσταση πανικού,...
09 Αυγούστου, 2020 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 14:28

Κραυγή αγωνίας: Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει!

Διαδώστε:
Κραυγή αγωνίας: Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει!

«Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει από εδώ. Κοιτάξτε τι γίνεται. Καταστραφήκαμε. Γη και θάλασσα έγιναν ένα. Δεν ξέρουμε πού να πάμε. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Πόσο θα αντέξουν τα σπίτια μας; Ισοπεδώθηκαν όλα»

Η κραυγή αγωνίας μίας γυναίκας από το Μπούρτζι, η οποία περιγράφει τις στιγμές που βιώνει μέσα σε κατάσταση πανικού, φόβου και απόγνωσης, βιντεοσκοπώντας την πλημμύρα που περνά έξω από το σπίτι της, την ώρα που η ίδια είναι εγκλωβισμένη σε αυτό. H Εύβοια μετρά ήδη πέντε νεκρούς
Δείτε το βίντεο που ανήρτησε το lamiareport.gr

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, με έντονες πλημμύρες, καταστροφές δρόμων και δεκάδες εγκλωβισμούς πολιτών, ενώ δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε θύματα.

Πέντε είναι οι νεκροί από την τρομερή νεροποντή που έπνιξε από χτες το βράδυ την Εύβοια και ειδικότερα τα Ψαχνά, τα Πολιτικά και το Λευκαντί. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα βρέφος 8 μηνών το οποίο απεγκλωβίστηκε από αστυνομικούς από σπίτι στα Πολιτικά παρουσία της Πυροσβεστικής και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ακόμη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ίδια περιοχή, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί από τα σπίτια τους που πλημμύρισαν. Πρόκειται για έναν 86χρονο και μια 85χρονη, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στις οικίες τους όπου βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες αναφέρουν και για έναν αγνοούμενο στην περιοχή Μπούρτζι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει τις επιχειρήσεις για απομακρύνσεις των εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται τα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Κυριακή 9 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι από νωρίς τη νύχτα είχε γίνει στην Εύβοια μεγάλη κινητοποίηση με τις κατευθύνσεις και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν σε επιφυλακή από τις προηγούμενες ημέρες λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ. Ωστόσο, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο όγκος νερού που έπεσε ήταν πάρα πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι μεγάλες πλημμύρες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Εύβοια.

Στο δημαρχείο Βασιλικών βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπου πραγματοποιεί συσκέψεις με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους επικεφαλής όλων των δυνάμεων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην πληγείσα περιοχή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων