25/04/2020 25/04/2020 Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται πως η Κυβέρνηση θα πάρει τις αναμενόμενες αποφάσεις σχετικά με το τελικό σχέδιο άρσης των περιορισμών και την επιστροφή μας στην κανονικότητα. Στη σύσκεψη που ξεκίνησε τις 10 το πρωί του Σαββάτου συμμετέχουν όπως έχει γίνει γνωστό οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Κοντοζαμάνης. Αμέσως μετά την...
25 Απριλίου, 2020 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2020 - 14:35

Επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτές Εκκλησίες;

Διαδώστε:
Επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτές Εκκλησίες;

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται πως η Κυβέρνηση θα πάρει τις αναμενόμενες αποφάσεις σχετικά με το τελικό σχέδιο άρσης των περιορισμών και την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Στη σύσκεψη που ξεκίνησε τις 10 το πρωί του Σαββάτου συμμετέχουν όπως έχει γίνει γνωστό οι κ.κ. Βασίλης Κικίλιας, Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς και Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Αμέσως μετά την σύσκεψη με την επιτροπή,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με την ομάδα άρσης των μέτρων όπου συμμετέχουν υπουργοί και συνεργάτες του πρωθυπουργού. Και εκεί θα αναλυθεί η πρόταση των ειδικών και θα αποφασιστεί το πλήρες σχέδιο για το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων στην Ελλάδα.

Όπως έχει σημειώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όλες οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα, αλλά και τον τρόπο που θα εκκινήσει η χαλάρωση των μέτρων, θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό σε διάγγελμά του την ερχόμενη Δευτέρα.

Πως θα γίνει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα 

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στις 4 Μαΐου πρόκειται να ανοίξουν:

Μικρά εμπορικά καταστήματα

Κομμωτήρια

Κέντρα αισθητικής

Στα μέσα Μαΐου

Θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και των φροντιστηρίων

Θα υπάρξει αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας των Μέσων Μεταφοράς

Στο μεταξύ η βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης μέχρι το τέλος Μαΐου εκτός από τα πανεπιστήμια.

Παράλληλα οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν τα εξής:

Άνοιγμα καφέ, μπαρ, εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους

Αποκατάσταση εσωτερικών πτήσεων

Από την άλλη πλευρά τον Ιούνιο αναμένεται

Πραγματοποίηση Πανελλαδικών εξετάσεων

Άνοιγμα πολυκαταστημάτων

Άνοιγμα πολιτιστικών χώρων, μουσείων

Άνοιγμα αθλητικών εγκαταστάσεων

Άνοιγμα τουριστικών καταλυμάτων

Επανέναρξη της Super League

Πότε θα ανοίξουν οι Εκκλησίες

Αναφορικά με τις εκκλησίες οι προτάσεις που μελετώνται είναι αρχικά να επιτραπεί η ατομική προσευχή. Δηλαδή να ανοίξουν οι εκκλησίες μόνο για να ανάψει κανείς ένα κερί, ή να προσευχηθεί, όπως ήταν αρχικά. Στο πλαίσιο αυτό οι Ιερείς θα κληθούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει συνωστισμός κι ότι θα τηρούνται όλες οι αποστάσεις ασφαλείας και οι υγειονομικές συστάσεις.

Κατά πως φαίνεται, οι Ιερές Ακολουθίες και η Θεία Λειτουργία θα εξακολουθήσουν να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, αν και και έχει προταθεί να μπορεί να συμμετέχει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων.

Μένει επίσης, να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις βαπτίσεις και τους γάμους, αν δηλαδή θα επιτραπεί η τέλεσή τους με περιορισμό αριθμό ανθρώπων και κάτω υπό ποίες συνθήκες.

Μιλώντας χθες το πρωί στον Αντ1 η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις εκκλησίες και πως τελούμε εν αναμονή της εισηγήσεως των ειδικών.

Ερωτηθείς στην ενημέρωση της Πέμπτης σχετικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι «θα πρέπει να υπάρχουν οι κανόνες και οι αποστάσεις ασφαλείας που επικρατούν και σε άλλους χώρους» Και πρόσθεσε: «Θα συζητηθεί από την Επιτροπή και θα τοποθετηθεί η Επιτροπή με σαφήνεια στην εισήγησή της για χώρους λατρείας, οι οποίοι βέβαια θα αφορούν όχι μόνο τους ορθόδοξους ναούς, αλλά και όλους τους χώρους λατρείας στη χώρα και θα γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Τόσο για την ατομική προσευχή όσο και για τη θεία λατρεία».

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες σημείωσε: «Νομίζω δεν θα πρέπει να προσεγγίζουμε θέματα ευπαθών ομάδων για τους χώρους λατρείας. Αυτά είναι σαφή. Έχουμε τοποθετηθεί σαφώς γι’ αυτά τα θέματα. Ούτε να τοποθετούμαστε για θέματα πίστης των ανθρώπων. Εμάς μας ενδιαφέρει η συνάθροιση, ο συνωστισμός και νομίζω αυτό θα γίνει με τους κανόνες που πρέπει να γίνει και θα γίνει με εισήγηση της επιτροπής».

Ο κ. Χαρδαλιάς από τη πλευρά του δεν προέβη σε κάποια δήλωση, αρκούμενος να πει «Καλύφθηκα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων