17/01/2022 17/01/2022 Για μια “τοπική σεισμική διέγερση” κάνει λόγο o Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με αφορμή τους σεισμούς που αναστάτωσαν τις τελευταίες ώρες κυρίως περιοχές στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου. Σε δήλωσή του στο Cretalive, ο Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι αυτή η σεισμική δραστηριότητα, που ουσιαστικά παρατηρείται...
17 Ιανουαρίου, 2022 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2022 - 21:03

Κρήτη: 20 δονήσεις σε δύο ώρες!

Διαδώστε:
Κρήτη: 20 δονήσεις σε δύο ώρες!

Για μια “τοπική σεισμική διέγερση” κάνει λόγο o Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με αφορμή τους σεισμούς που αναστάτωσαν τις τελευταίες ώρες κυρίως περιοχές στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου.

Σε δήλωσή του στο Cretalive, ο Δρ Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι αυτή η σεισμική δραστηριότητα, που ουσιαστικά παρατηρείται τα τελευταία τρία 24ωρα, κυρίως από Γούρνες μέχρι την Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου, χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.

Ο ίδιος σημείωσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλες οι δονήσεις ήταν από 3,8 Ρίχτερ και κάτω, ενώ ανέφερε ότι φαίνεται να είναι “έξω από την μετασεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ώρα του σεισμού των 3,8 Ρίχτερ, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις 2:47 το μεσημέρι της Δευτέρας, και για τις επόμενες δύο ώρες οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού κατέγραψαν 20 δονήσεις!

Μετρήθηκαν από τα 1,4 Ρίχτερ, μέχρι 3,7. Είχαν περίπου το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος από 19 μέχρι 25 χιλιόμετρα!

Πηγή Cretalive

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων