10/08/2022 10/08/2022 Ξεκίνησαν από την πλατεία 1866 και τελικός προορισμός τους ήταν το Γυαλί Τζαμί στην «καρδιά» της πόλης των Χανίων. Ο λόγος για τα μέλη του συλλόγου Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία», τα οποία υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας χόρεψαν και τραγούδησαν ποντιακά, δίνοντας το ρυθμό σε ντόπιους και τουρίστες που βρέθηκαν στο σημείο. Πρόκειται για...
10 Αυγούστου, 2022 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2022 - 10:58

Κρήτη και Πόντος έγιναν ένα στα Χανιά στέλνοντας μηνύματα ενότητας

Διαδώστε:
Κρήτη και Πόντος έγιναν ένα στα Χανιά στέλνοντας μηνύματα ενότητας

Ξεκίνησαν από την πλατεία 1866 και τελικός προορισμός τους ήταν το Γυαλί Τζαμί στην «καρδιά» της πόλης των Χανίων. Ο λόγος για τα μέλη του συλλόγου Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία», τα οποία υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας χόρεψαν και τραγούδησαν ποντιακά, δίνοντας το ρυθμό σε ντόπιους και τουρίστες που βρέθηκαν στο σημείο.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ταυτόχρονα, οι χορευτές μοίρασαν και παραδοσιακά κεράσματα, με τους κρητικούς να ανταποκρίνονται συμμετέχοντας στα δρώμενα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που Κρήτη και Πόντος «γίνονται ένα» στέλνοντας μηνύματα ενότητας.

Συγκινησιακά φορτισμένο το κλίμα στην εκδήλωση

Το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, καθώς εκτός από τη μουσική, τον χορό και τα κεράσματα, η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης την προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Μνήμη του Γένους» και την παρουσίαση του μουσικοθεατρικού δρώμενου «Ρίζα μ’». Τα βλέμματα τράβηξε και ο κυκλικός χορός στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, με στόχο να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας.

Εμπνευστής της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Ποντίων Χανίων η «Ρωμανία», ενώ τη βοήθειά τους προσέφεραν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματίων, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων. Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου, η Αδελφότητα Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» και ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης».

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων