14/04/2022 15/04/2022 Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας μετά την χαρμόσυνη είδηση για την εγγραφή του Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη στις Αγιολογικές Δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην οποία προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» / ope.gr   Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα...
14 Απριλίου, 2022 - 19:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2022 - 0:32

Κρήτη: Χαρμόσυνες καμπάνες στην γενέτειρα του νέου Αγίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Κρήτη: Χαρμόσυνες καμπάνες στην γενέτειρα του νέου Αγίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας μετά την χαρμόσυνη είδηση για την εγγραφή του Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη στις Αγιολογικές Δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην οποία προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

  • Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» / ope.gr

 

Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα στο χωριό Εθιά του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, γενέτειρα του νέου Αγίου.

 

 

Στις 23 Μαΐου του έτους 1999, ημέρα Κυριακή, μνήμη των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων, της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, γύρω στις 4:00 το απόγευμα, ο Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης εκοιμήθη οσιακά, ενώ βρισκόταν στο θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός». Η Εξόδιος Ακολουθία του εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, τον οποίο διακόνησε με αυταπάρνηση και αγάπη. Ο ενταφιασμός του έγινε την επομένη ημέρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο χαριτόβρυτος τάφος του βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του κεντρικού Ιερού Ναού της Εθιάς που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και αποτελεί προσκύνημα πολλών πιστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

Φωτογραφίες: Νίκος Μαθιουδάκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων