01/02/2023 01/02/2023 Σε αίθουσα διδασκαλίας έχει μετατραπεί, ελλείψει αιθουσών, το εκκλησάκι που υπάρχει στον προαύλιο χώρο του Καπετανάκειου, στο Ηράκλειο. Μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου εκ περιτροπής αναγκάζονται να κάνουν μάθημα δίπλα στο ιερό της εκκλησίας, καθώς οι υποδομές του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος δεν επαρκούν. Το αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών προς το παρόν δεν...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2023 - 19:56

«Κρυφό σχολειό» στην Κρήτη – Μαθητές της Γ’ Λυκείου κάνουν μάθημα σε εκκλησία

Διαδώστε:
«Κρυφό σχολειό» στην Κρήτη – Μαθητές της Γ’ Λυκείου κάνουν μάθημα σε εκκλησία

Σε αίθουσα διδασκαλίας έχει μετατραπεί, ελλείψει αιθουσών, το εκκλησάκι που υπάρχει στον προαύλιο χώρο του Καπετανάκειου, στο Ηράκλειο. Μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου εκ περιτροπής αναγκάζονται να κάνουν μάθημα δίπλα στο ιερό της εκκλησίας, καθώς οι υποδομές του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος δεν επαρκούν.

Το αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί.

Για το θέμα, το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, μίλησε στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή. Όπως είπε, η δυναμική του σχολείου είναι μεγαλύτερη από τις αίθουσες που διαθέτει. Έτσι, παρόλο που, μετά από ταλαιπωρία ετών μέχρι την ανακατασκευή του συγκροτήματος, οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο κτίριο, οι αίθουσες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας εργαστηρίου για τις φυσικές επιστήμες, όπως εξήγησε, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από πέρυσι δύο λυόμενες αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες δύο τάξεων.

Ωστόσο, μέχρι τώρα, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου – όπως ανέφερε – οι αίθουσες δεν έχουν φτάσει στο σχολείο και έτσι οι μαθητές δύο τάξεων της Γ’ Λυκείου εκ περιτροπής “στεγάζονται” στο χώρο της μικρής εκκλησίας, που για τον λόγο αυτό καθαρίστηκε, βάφτηκε και θερμαίνεται.

Ωστόσο, όπως τόνισε, η εκκλησία είναι χώρος λατρευτικός και είναι ακατάλληλος για να στεγάσει μια σχολική τάξη. Πρόκειται, όπως εξήγησε, για λύση ανάγκης. “Δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα μαθητή από το σχολείο” σημείωσε, τονίζοντας ξανά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης από το Δήμο Ηρακλείου.

Τι απαντά ο Δήμος Ηρακλείου

Πριν από τον Μάρτιο να μην περιμένουν οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου στο Καπετανάκειο στο Ηράκλειο να τους φέρει ο Δήμος λυόμενη αίθουσα. Την απάντηση αυτή έδωσε στο neakriti.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, φαίνεται να αφήνει και αιχμές για την υπόθεση αυτή, στη Διεύθυνση και του εκπαιδευτικούς εκείνους του σχολείου που συνεργάστηκαν ώστε να γίνονται κάποια μαθήματα μέσα στην εκκλησία, λόγω του ότι δεν ήθελαν να μεταφέρουν σε άλλο σχολείο τους υπεράριθμους μαθητές.

«Η Τεχνική Υπηρεσία», όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασάκης, «παρέλαβε ένα γιαπί δεκαετίας. Και παραδώσαμε ως δημοτική Αρχή ένα σύγχρονο σχολείο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει ο αριθμός των μαθητών που εγγράφονται να είναι αυτός που μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους υφιστάμενους χώρους. Αυτό όμως εκφεύγει των δικών μας αρμοδιοτήτων. Θα πρέπει να γίνει μια συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την αντιδήμαρχο Παιδείας για να δοθεί μια λύση.

Αν χρειαστεί να μπει προσωρινά λυόμενη αίθουσα, αυτό θα καταστεί εφικτό όταν υπογραφεί η σχετική σύμβαση προμήθειας, κάτι που όμως δεν αναμένεται πριν από τον Μάρτιο», καταλήγει ο Γιάννης Αναστασάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων