03/02/2021 03/02/2021 “Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Ξαναζωντανεύουν 34 σιντριβάνια της Αθήνας, έπειτα από πολλά χρόνια. Επισκευάζονται, ανακαινίζονται και μοιράζουν πάλι χρώμα και φως σε όλη την πόλη”, αναφέρει στη ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μετά την Ομόνοια, έχουν ήδη ξεκινήσει οι παρεμβάσεις στα σιντριβάνια στην Πλατεία Τρούμαν, στην συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου,...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 11:44

“Ξαναζωντανεύουν” 34 σιντριβάνια της Αθήνας

Διαδώστε:
“Ξαναζωντανεύουν” 34 σιντριβάνια της Αθήνας

“Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Ξαναζωντανεύουν 34 σιντριβάνια της Αθήνας, έπειτα από πολλά χρόνια. Επισκευάζονται, ανακαινίζονται και μοιράζουν πάλι χρώμα και φως σε όλη την πόλη”, αναφέρει στη ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μετά την Ομόνοια, έχουν ήδη ξεκινήσει οι παρεμβάσεις στα σιντριβάνια στην Πλατεία Τρούμαν, στην συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην πλατεία Ρηγίλλης, στην πλατεία Ιδρύματος Ερευνών, στην Πλατεία Μεταξουργείου, στην Πλατεία Αιγύπτου, στην Πλατεία Αμερικής και στην περιοχή Φιξ Πατησίων.

Μικτά κλιμάκια εξειδικευμένων τεχνιτών πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης στα δεκάδες σιντριβάνια της πόλης, με επισκευές στα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών και γενικά του εκσυγχρονισμού τους και της αποκατάστασης της λειτουργικότητάς τους.

«Κανένας κρίκος της πόλης σπασμένος» λέει για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και συνεχίζει: «Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα. Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης, ορατά».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων