09/07/2022 09/07/2022 Το ιστορικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, κλείνει 31 χρόνια παρουσίας. Η πρώτη μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Από τις 8 έως τις 16 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη θα φιλοξενήσει ένα πανόραμα μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας στα ομορφότερα...
09 Ιουλίου, 2022 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2022 - 12:21

Ξεκίνησε το ιστορικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

Διαδώστε:
Ξεκίνησε το ιστορικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

Το ιστορικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, κλείνει 31 χρόνια παρουσίας. Η πρώτη μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Από τις 8 έως τις 16 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη θα φιλοξενήσει ένα πανόραμα μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας στα ομορφότερα σημεία της πόλης, όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου, το Παλαμήδι, η πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, η Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου και το Φουγάρο.

Η φετινή χρονιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Οι τέσσερις μουσικοί:

Selini Quartet

Dmitri Shostakovich (1906-1975)

Hugo Wolf (1860-1903)

Fanny Mendelssohn-Hensel (1805-1847)

Με καταγωγή από τη Ρωσία, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, οι τέσσερις μουσικοί δημιούργησαν, το 2017, στη Βιέννη, το κουαρτέτο Σελήνη. Έκτοτε, χάρη στην αφοσίωσή τους στη μουσική, τον εξαιρετικό ήχο και την ευρεία γκάμα του συναισθήματος στην ερμηνεία, έχουν περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη και τιμηθεί με σημαντικά βραβεία.

Το 2019, το σύνολο έγινε δεκτό στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσικής Δωματίου (ΕCMA), όπου εποπτεύεται από ειδήμονες της μουσικής δωματίου σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να εμφανίζεται σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Selini Quartet

Liuba Kalmykova, βιολί

Nadia Kalmykova, βιολί

Loredana Apetrei, βιόλα

Λουκία Λουλάκη, βιολοντσέλο

 

Πηγή φωτογραφιών: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων