01/07/2020 01/07/2020 Επανήλθε για τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά το άρθρο μαθήτριας Λυκείου για το μάθημα Θρησκευτικών στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου. Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο Υπουργός κατέστησε σαφές πως το Υπουργείο «έχει στις προτεραιότητές του τις ανάγκες του τόπου» και εξέφρασε εντύπωση για το ότι κάποιοι προσπαθούν να...
01 Ιουλίου, 2020 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 14:06

“Κτυπούν την Εκκλησία από το πρωί μέχρι το βράδυ”

Διαδώστε:
“Κτυπούν την Εκκλησία από το πρωί μέχρι το βράδυ”

Επανήλθε για τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά το άρθρο μαθήτριας Λυκείου για το μάθημα Θρησκευτικών στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου.

Μιλώντας στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, ο Υπουργός κατέστησε σαφές πως το Υπουργείο «έχει στις προτεραιότητές του τις ανάγκες του τόπου» και εξέφρασε εντύπωση για το ότι κάποιοι προσπαθούν να πουν ότι στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει πρόβλημα ελευθερίας της έκφρασης.
Επισημαίνοντας ότι θυμίζει μεσαίωνα το γεγονός ότι «κάποιοι από το πρωί μέχρι το βράδυ χτυπούν την Εκκλησία», ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως «σε κάποιους προξενεί ευχαρίστηση να πολεμάνε την ελληνικότητα και τη θρησκεία της Κύπρου και να ανακαλύπτουν στον 21ο αιώνα δικαιώματα που υπάρχουν από τον 19ο».

Μίλησε, επίσης, και για επιθέσεις που δέχονται Ανώτεροι Λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας από εκπαιδευτικούς «που παρουσιάζονται ως εκφραστές της ελευθερίας», τονίζοντας ότι η μαθήτρια είχε την ελευθερία να γράψει την άποψή της «κι αυτό έπρεπε να εκτιμηθεί».

Πηγή: Philenews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων