19/02/2019 19/02/2019 Ο Κωστής Κούκης, φιλόλογος και συγγραφέας, δε βρίσκεται, εδώ και κάποιες εβδομάδες, κοντά μας. Στις 15 Ιανουαρίου 2019, εκοιμήθη, εξακολουθεί, όμως, να βρίσκεται βαθιά μέσα στις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν. Η απουσία του είναι ήδη αισθητή, την αναπληρώνει όμως η θετική ανάμνηση της παρουσίας του. Η προσωπικότητά του πληθωρική. Η αγάπη του για τη...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 19:11

Κύμη: 40ήμερο μνημόσυνο του Κωστή Κούκη

Διαδώστε:
Κύμη: 40ήμερο μνημόσυνο του Κωστή Κούκη

Ο Κωστής Κούκης, φιλόλογος και συγγραφέας, δε βρίσκεται, εδώ και κάποιες εβδομάδες, κοντά μας.

Στις 15 Ιανουαρίου 2019, εκοιμήθη, εξακολουθεί, όμως, να βρίσκεται βαθιά μέσα στις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν. Η απουσία του είναι ήδη αισθητή, την αναπληρώνει όμως η θετική ανάμνηση της παρουσίας του.

Η προσωπικότητά του πληθωρική. Η αγάπη του για τη γνώση αστείρευτη. Η φυσιογνωμία του σταθερά χαμογελαστή. Η δράση του πολυδιάστατη. Η παρουσία του δυναμική.

Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην εκπαίδευση και την επιστήμη. Πολυετείς σπουδές, αμέτρητες ώρες διδασκαλίας, ομιλίες, συγγραφική δραστηριότητα, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, συνεχή μελέτη.

Προσέφερε πολλά με τις γνώσεις του και δίδαξε περισσότερα με το ήθος του.

Όλοι τον θυμούνται, ως άνθρωπο, ευγενή, απλό κι ευχάριστο στην επικοινωνία. Όποιος τον συναναστρεφόταν, δύσκολα τον ξεχνούσε. Με πνεύμα ελεύθερο κι ευελιξία σκέψης αντιμετώπιζε εύστοχα κάθε ζήτημα και προσέγγιζε συναισθηματικά το συνομιλητή του.

Δίδασκε τους μαθητές του, ό,τι κάνουν να το κάνουν με αγάπη… Κι εκείνος με περισσή αγάπη έζησε και έδρασε.

Αγάπησε μοναδικά την οικογένειά του και υπήρξε δοτικός και γλυκύς με τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Στις δοκιμασίες της ζωής, στάθηκε με θάρρος, αισιοδοξία και υπομονή.

Η οικογένειά και όσοι τον γνώρισαν, με πολλή θλίψη και βαθιά συγκίνηση, τελούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Κύμη Ευβοίας, το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

 

ΠΗΓΗ: synodoiporia.gr

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων