08/07/2022 09/07/2022 Διευκρινίσεις, σχετικά με την χρήση μάσκας σε γάμους και βαφτίσεις έδωσε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο με ανακοίνωση, προτρέπει τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να αποφεύγουν εναγκαλισμούς και χειραψίες. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου αναφέρει: Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας...
08 Ιουλίου, 2022 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2022 - 0:12

Κύπρος: Διευκρινίσεις σχετικά με την χρήση μάσκας σε γάμους και βαφτίσεις – Ποιοι εξαιρούνται και πότε

Διαδώστε:
Κύπρος: Διευκρινίσεις σχετικά με την χρήση μάσκας σε γάμους και βαφτίσεις – Ποιοι εξαιρούνται και πότε

Διευκρινίσεις, σχετικά με την χρήση μάσκας σε γάμους και βαφτίσεις έδωσε το Υπουργείο Υγείας, το οποίο με ανακοίνωση, προτρέπει τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και να αποφεύγουν εναγκαλισμούς και χειραψίες.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου αναφέρει:

Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους, διευκρινίζονται τα ακόλουθα σημεία που αφορούν στην τέλεση των γάμων και των βαφτίσεων:

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου των γάμων και των βαφτίσεων σε εκκλησίες, και χώρους λατρείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και κατά τη διαδικασία των συγχαρητηρίων προς τους νεόνυμφους, όταν αυτά πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους, δύναται το ζευγάρι, οι γονείς του, οι κουμπάροι του, και οι ιερείς που τελούν το μυστήριο, να μην φέρουν προστατευτική μάσκα.

Προκειμένου όμως να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους καλεσμένους στις πιο πάνω εκδηλώσεις όπως αποφεύγουν τη χειραψία είτε κατά τη διαδικασία των συγχαρητηρίων είτε κατά τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο και παράλληλα να τηρούν τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής προστασίας (χρήση προστατευτικής μάσκας, υγιεινή χεριών και αποστάσεις).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπρος: Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα σε κλειστούς χώρους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων