25/04/2020 25/04/2020 Εντείνονται οι φωνές στην Κύπρο για το άνοιγμα των Εκκλησιών καθώς έχει περάσει ένας μήνας από τότε που ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν και τους ναούς. Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου ζητά ο Μητροπολίτης Λεμεσού  Με χθεσινή του επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο απέστειλε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού...
25 Απριλίου, 2020 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2020 - 10:40

ΚΥΠΡΟΣ: Εντείνονται οι φωνές για το άνοιγμα των Εκκλησιών

Διαδώστε:
ΚΥΠΡΟΣ: Εντείνονται οι φωνές για το άνοιγμα των Εκκλησιών

Εντείνονται οι φωνές στην Κύπρο για το άνοιγμα των Εκκλησιών καθώς έχει περάσει ένας μήνας από τότε που ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν και τους ναούς.

Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου ζητά ο Μητροπολίτης Λεμεσού 

Με χθεσινή του επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο απέστειλε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος με την οποία του ζητεί όπως προβεί στην άμεση σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Ο λαός αναμένει τη φωνή και την εμψύχωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας. Είναι σημαντικό λοιπόν, και εμείς, οι ελέω Θεού ποιμαίνοντες το χριστεπώνυμο πλήρωμα, να ανταλλάξωμεν σκέψεις και εμπειρίες, γιά να μη δίδωμεν την εικόνα ότι ο καθένας μας πράττει κατά το δοκούν και δεν μπορούμε να συμφωνήσωμεν σε μια κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο», τονίζει, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, ο Πανιερώτατος, προτείνει και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει η συνεδρίαση, αναφέροντας: “Εάν προκύπτη οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας από την τυχόν μετάδοση του ιού σε μια πολύωρη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, μπορούμε να συνεδριάσωμεν παραμένοντες στις Ιερές μητροπόλεις μας με τη χρήση της τηλεδιάσκεψης, όπως γίνεται ήδη στις πιο πολλές συνεδρίες κρατικών και άλλων υπηρεσιών. Ήδη η διαρκής Ιερά Σύνοδος της αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος χρησιμοποιεί την τηλεδιάσκεψη για δικές της συνεδριάσει”.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Κύπριοι γιατροί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ανοίξτε τις Εκκλησίες

Να ανοίξουν οι Εκκλησίες ζητούν με επιστολή που έστειλαν προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας 152 επαγγελματίες υγείας στην Κύπρο.

“Ζητούμε λοιπόν, ότι όπως καλώς λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία των πολιτών, η απαραίτητη πρόνοια για την τροφή του σώματος και επιτρέπεται η προσέλευση των πολιτών στις υπεραγορές, στα ταχυφαγεία, στους φούρνους και στις τράπεζες, καθώς και άλλες ενέργειες ως αναφέρεται πιο πάνω, όπως καλώς υπάρχει πρόνοια για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, έτσι ακριβώς θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια και για την πνευματική και ψυχική τροφή και υγεία των πολιτών, μέσω της δυνατότητας προσέλευσης στους Ιερούς Ναούς και μετοχή στη Θεία Κοινωνία, για όσους το επιθυμούν, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους.

Ως προς το ζήτημα που έχει ανακύψει με το Μυστήριο της Θείας Μετάληψης, για το αν ο ιός μεταδίδεται μέσω αυτής, οι γιατροί, τονίζουν:

«Όπως γνωρίζετε και εσείς, ως ορθόδοξος χριστιανός, η Θεία Κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός, και η μετάληψή Του από τους ορθοδόξους χριστιανούς, δεν αποτελεί απλά ένα θρησκευτικό εθιμοτυπικό τελετουργικό καθήκον, αλλά τη βάση της πίστεώς τους, καθώς και αναφαίρετο δικαίωμά τους. Παρόλο που είμαστε σίγουροι, ότι και εσείς, ως ορθόδοξος χριστιανός συμμερίζεστε τα δόγματα της Ορθοδοξίας, μεταξύ των οποίων και ότι η Θεία Κοινωνία είναι «εφόδιο ζωής αιωνίου» και ότι από αυτή ή μέσω αυτής δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν ιοί, σας αναφέρουμε ότι και επιστημονικά, δεν υπάρχει στη βιβλιογραφία οποιοδήποτε επιστημονικό άρθρο, μελέτη ή έρευνα που να αποδεικνύει ότι με τη Θεία Κοινωνία μεταδίδονται μικρόβια και ιοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων