10/01/2022 10/01/2022 Ο Ιωάννης Κασουλίδης θα διαδεχτεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του τελευταίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη...
10 Ιανουαρίου, 2022 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2022 - 13:31

Κύπρος: Επανέρχεται στο ΥΠΕΞ ο Κασουλίδης μετά την παραίτηση Χριστοδουλίδη

Διαδώστε:
Κύπρος: Επανέρχεται στο ΥΠΕΞ ο Κασουλίδης μετά την παραίτηση Χριστοδουλίδη

Ο Ιωάννης Κασουλίδης θα διαδεχτεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του τελευταίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη πενταετία της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, είχε σήμερα το πρωί, όπως και την περασμένη Παρασκευή, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, με θλίβει ιδιαίτερα, αφού επί σειρά ετών υπήρξε εκ των στενών συνεργατών μου», αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο Νίκος Αναστασιάδης, και προσθέτει: «Δυστυχώς, όπως έχουν διαμορφωθεί οι εξελίξεις, δεν μου επετρέπετο άλλη από την επιλογή αποδοχής της παραιτήσεώς του. Τον ευχαριστώ θερμά για την προσφορά του. Νέος υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει από αύριο ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης με επιτυχή και μακρά υπηρεσία στο εν λόγω υπουργείο».

Σημειώνεται, ότι η τελετή διαβεβαίωσης του νέου υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων