20/01/2022 20/01/2022 Ξεκίνησαν οι εργασίες διάσωσης και διατήρησης στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Αμμοχώστου όπως ανακοίνωσε η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από τοπικούς δωρητές και υλοποιείται στα πλαίσια των TCCH, με οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα εξ ολοκλήρου από πέτρες και...
20 Ιανουαρίου, 2022 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2022 - 10:48

Αμμόχωστος: Ξεκινούν οι εργασίες διάσωσης ιστορικού ναού

Διαδώστε:
Αμμόχωστος: Ξεκινούν οι εργασίες διάσωσης ιστορικού ναού

Ξεκίνησαν οι εργασίες διάσωσης και διατήρησης στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Αμμοχώστου όπως ανακοίνωσε η Τεχνική Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Το συγκεκριμένο έργο συγχρηματοδοτείται από τοπικούς δωρητές και υλοποιείται στα πλαίσια των TCCH, με οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα εξ ολοκλήρου από πέτρες και αποτελεί ισχυρό παράδειγμα αρχιτεκτονικής της περιόδου.

Οι εργασίες διατήρησης, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός 8 μηνών, θα αντιμετωπίσουν τα φθαρμένα τμήματα της στέγης με κονίαμα ασβέστη. Θα γίνει αντικατάσταση πέτρας και νέο σκάλισμα πέτρας για την ενίσχυση της δομής.

Οι εργασίες εξυγίανσης θα πραγματοποιηθούν με τον πλήρη καθαρισμό του χώρου και θα αντικαταστήσουν μεταλλικά, σιδερένια και ξύλινα μέρη. Νέες πόρτες, παράθυρα, νέα καμπάνα και μηχανισμός καθώς και νέο σύστημα φωτισμού θα προμηθευτούν για την εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων