14/11/2020 15/11/2020 O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της. Όπως αναφέρει σε επίσημη ενημέρωση το Μαξίμου κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο...
14 Νοεμβρίου, 2020 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 8:52

Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο: «Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές»

Διαδώστε:
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο: «Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές»

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ενημέρωση το Μαξίμου κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

Υπενθυμίζεται πως η ΔΙΣ είχε στείλει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την παράκληση να λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί το δεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως ακριβώς λειτουργούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εκφράζει με επιστολή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σε ειδική διαδικτυακή εκπομπή της μητροπόλεώς του στο Facebook, την οποία και παρακολούθησαν με ενεργή συμμετοχή δεκάδες χιλιάδες πιστοί, στην πλειονότητά τους νέοι. Τόνισε, μάλιστα, πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρακάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επιτρέψουν να παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί με την απαρέγκλιτη και πιστή τήρηση όλων των προδιαγραφών, των εντολών και των υποδείξεων των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας και, φυσικά, πάντα με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων μέσα σε αυτόν και τον επόμενο μήνα.

Σήμερα ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε πως η ΔΙΣ είχε απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία του ζητούσε να μην κλείσουν οι ναοί και να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε να παραμείνουν ανοιχτεί την περίοδο ειδικά των Χριστουγέννων, διευκρινίζοντας όμως ότι η επιστολή εστάλη πριν την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων. Σε ερώτηση αν θα επιμείνουν σε αυτή τη θέση είπε, πως αυτό θα γίνει τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου όταν η ΔΙΣ θα συνεδριάσει εκ νέου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων