11/09/2020 11/09/2020 Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. “Κυρία Πρόεδρε” είπε ο Αντιπρόεδρος προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, “όπως ξέρετε, επιστρέφω από τη Λέσβο, όπου ήμουν χθες. Ενημέρωσα ήδη τον πρωθυπουργό. Πρώτα απ’ όλα...
11 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2020 - 17:40

“Κυρία Πρόεδρε, επιστρέφω από τη Λέσβο, όπου ήμουν χθες”

Διαδώστε:
“Κυρία Πρόεδρε, επιστρέφω από τη Λέσβο, όπου ήμουν χθες”

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

“Κυρία Πρόεδρε” είπε ο Αντιπρόεδρος προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, “όπως ξέρετε, επιστρέφω από τη Λέσβο, όπου ήμουν χθες. Ενημέρωσα ήδη τον πρωθυπουργό. Πρώτα απ’ όλα θέλω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πρόσωπό σας να ευχαριστήσω την Ελληνική Δημοκρατία για τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν αυτές τις τελευταίες μέρες για να αντιμετωπιστεί η τραγωδία, που δεν την περιμέναμε, που ήταν μεγάλη σε έκταση, αλλά χάρη στην ανταπόκριση των Αρχών αποφεύχθηκαν τουλάχιστον τα χειρότερα.

Όπως ξέρετε, η Επιτροπή στηρίζει με μεγάλους, ανθρώπινους και υλικούς, πόρους την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών σίτισης και στέγασης αυτών που έμειναν από τη μια ημέρα στην άλλη χωρίς τίποτε. Και παράλληλα σχεδιάζουμε και τις μεσοπρόθεσμες λύσεις. Αλλά ας μη γελιόμαστε, όπως είχαμε συζητήσει και τον Ιούλιο, όταν είχαμε την τύχη να ξαναβρεθούμε, νομίζω ότι οριστική λύση σε αυτά τα φαινόμενα είναι μόνο μια νέα, συνεκτική, ολιστική ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και το άσυλο. Και ίσως είναι και το μόνο καλό από αυτήν την τραγωδία ότι ευαισθητοποιείται η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την ανάγκη μιας λύσης. Είμαστε έτοιμοι στις 30 Σεπτεμβρίου να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου κι αυτή τη φορά ελπίζω να τα καταφέρουμε, γιατί όπως είπα και χθες, η Μόρια θα είναι εδώ να μας θυμίζει όλα όσα πρέπει να αλλάξουμε στην Ευρώπη.

Η κα Πρόεδρος αποκρίθηκε προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: “Πράγματι, αν μπορεί κανείς να μιλήσει για ένα θετικό από αυτήν τη φοβερή δοκιμασία και την ανθρωπιστική κρίση, κρίση και για τον τόπο συνολικά, είναι ότι έχει γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση εκεί είχε αφεθεί για πάρα πολύ καιρό από όλους. Το είδα και στη συνομιλία που είχα χθες με τον Πρόεδρο Στάινμαϊερ και τις δηλώσεις που έγιναν από τους Γερμανούς που έχουν τώρα την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την Επίτροπο για το ζήτημα της Μετανάστευσης. Η Ελλάδα σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος, πολύ μεγαλύτερο από ό,τι της αναλογούσε και ιδίως κάποια συγκεκριμένα νησιά. Η Λέσβος είναι το πιο ακραίο παράδειγμα. Οπότε ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Ευτυχώς είδα αμέσως την κίνηση που έγινε για τα ασυνόδευτα παιδιά κι αυτό πρέπει να επιταθεί γιατί το πιο τραγικό κομμάτι αυτής της ιστορίας είναι οι ανήλικοι και οι ευάλωτες ομάδες”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΣΧΟΙΝΑΣ: «Ίσως με μια τέτοια τραγωδία αφυπνιστούν και πάλι συνειδήσεις»

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων