13/02/2019 13/02/2019 Με την Τουρκάλα αρχιτέκτονα, η  οποία ανέλαβε τα έργα αναστήλωσης της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, λέγοντας ότι ο μεγαλόπρεπος αυτός ναός λάμπει και πάλι. Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε την  Αρχιτέκτονα Fikriye Bulunmaz αλλά και τις αρχές της...
13 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:13

Λάμπει ξανά η σιδερένια εκκλησία του Αγ. Στεφάνου

Διαδώστε:
Λάμπει ξανά η σιδερένια εκκλησία του Αγ. Στεφάνου

Με την Τουρκάλα αρχιτέκτονα, η  οποία ανέλαβε τα έργα αναστήλωσης της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, λέγοντας ότι ο μεγαλόπρεπος αυτός ναός λάμπει και πάλι.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε την  Αρχιτέκτονα Fikriye Bulunmaz αλλά και τις αρχές της Τουρκίας που συνέβαλαν στην ανακαίνιση του ναού του 19ου αιωνα.

“Η σιδερένια εκκλησία του Αγ. Στεφάνου λάμπει σαν κόσμημα. Είμαι χαρούμενος που λειτουργεί και πάλι κανονικά” δήλωσε ο  κ. Μπορίσοφ.

Ο «Άγιος Στέφανος» είναι η μόνη ορθόδοξη εκκλησία από σίδερο. Αυτό το υλικό επελέγη από τον Οθωμανό αρχιτέκτονα Χοβζέπ Αζναβούρ λόγω του ασταθούς υπεδάφους, το οποίο δε θα μπορούσε να αντέξει θεμέλια από μπετόν. Το βάρος τους ανέρχεται στους 500 τόνους και το μεγαλύτερο μέρος του έχει επεξεργαστεί στη Βιέννη. Τα κομμάτια του σίδερου έφταναν στην Κωνσταντινούπολη με πλοία μέσω του Δούναβη και της Μαύρης Θάλασσας.

Ο σκελετός του κτιρίου είναι από ατσάλι, ενώ οι τοίχοι από λαμαρίνα. Ο εσωτερικός διάκοσμος επίσης κατασκευάστηκε στη Βιέννη. Οι εικόνες είναι έργο Ρώσου εικονογράφου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων