25/08/2023 25/08/2023 Στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ. Στην συνοικία αυτές τις ημέρες εξελίσσονται από τη ΔΕΥΑΛ εργασίες ασφαλτόστρωσης των δρόμων, μετά την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης, ενώ ο Δήμος με συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, προ...
25 Αυγούστου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2023 - 19:58

Λάρισα: Κατεδαφίστηκε η παλιά εκκλησία του Αγίου Αθανασίου

Διαδώστε:
Λάρισα: Κατεδαφίστηκε η παλιά εκκλησία του Αγίου Αθανασίου

Στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ.

Στην συνοικία αυτές τις ημέρες εξελίσσονται από τη ΔΕΥΑΛ εργασίες ασφαλτόστρωσης των δρόμων, μετά την αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης, ενώ ο Δήμος με συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, προ ημερών προχώρησε στην κατεδάφιση της παλιάς και επικίνδυνης εκκλησίας δίπλα στον υφιστάμενο Ιερό Ναό.

Η κατεδάφιση της παλιάς εκκλησίας, ήταν παλιό αίτημα των κατοίκων της συνοικίας που δρομολογήθηκε από το Δήμο Λαρισαίων με τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Απόστολος Καλογιάννης συνομίλησε με τον εφημέριο του ναού πατέρα Αλέξανδρο και κατοίκους της περιοχής για την ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη της κατεδάφισης και της νέας εικόνα που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Ακολούθησε αυτοψία στα έργα της ΔΕΥΑΛ. Ως γνωστόν, η Δημοτική Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης, υλοποιεί στις συνοικίες ένα μεγάλο και σημαντικό έργο πνοής για τους κατοίκου, που αφορά στην αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης, κυρίως από αμίαντο, με νέο σύγχρονο δίκτυο, το οποίο αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του νερού στη Λάρισα, ενώ περιορίζει ζημιές και απώλειες.

Συνολικά με το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 4 εκατ, που υλοποίησε η ΔΕΥΑΛ στον Αγιο Αθανάσιο, αντικαθιστά δίκτυο 15 περίπου χιλιομέτρων, ενώ στην παρουσία φάση γίνεται η αποκατάσταση των οδοστρωμάτων των δρόμων της συνοικίας με ασφαλτοστρώσεις.

Πηγή: larisanew.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων