28/11/2021 28/11/2021 Φορώντας μάσκα προσήλθαν και παρακολούθησαν οι πιστοί τη σημερινή Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στην Λάρισα. Όπως αναφέρει το ertnews.gr, στην είσοδο των ναών οι επίτροποι ενημέρωναν τους πιστούς για τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού, χωρίς όμως να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή...
28 Νοεμβρίου, 2021 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2021 - 16:22

Λάρισα: Χωρίς ελέγχους πιστοποιητικών οι πιστοί στους ναούς

Διαδώστε:
Λάρισα: Χωρίς ελέγχους πιστοποιητικών οι πιστοί στους ναούς

Φορώντας μάσκα προσήλθαν και παρακολούθησαν οι πιστοί τη σημερινή Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στην Λάρισα.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, στην είσοδο των ναών οι επίτροποι ενημέρωναν τους πιστούς για τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού, χωρίς όμως να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test.

Iερείς και υπάλληλοι των εκκλησιών ξεκαθάριζαν πως «σέβονται τις αποφάσεις της πολιτείας για τη διενέργεια ελέγχων», λένε ωστόσο ότι δεν αποτελούν δική τους αρμοδιότητα. Και προσθέτουν ότι η Εκκλησία συμβουλεύει τους πιστούς για την τήρηση των μέτρων, όμως οι έλεγχοι πρέπει να διενεργούνται από τα όργανα της Πολιτείας.

Οι απόψεις των πιστών στους ναούς διίστανται. Πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν με τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων προκειμένου να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και σε όσους υποβάλλονται σε τεστ. Αρκετοί όμως τονίζουν με έμφαση πως κανείς δε μπορεί να τους απαγορεύσει «την είσοδο στον Οίκο του Θεού», ακόμη και χωρίς εμβόλιο και τεστ, από τη στιγμή που, όπως λένε, φροντίζουν να φορούν μάσκα και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί η πρωτοβουλία που έλαβε ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, π. Νικηφόρος, ο οποίος δεν αρκέστηκε σε νουθεσίες αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ήρθε σε συνεννόηση με μικροβιολογικό εργαστήριο που λειτουργεί στη συνοικία και δίνει τη δυνατότητα στους ενορίτες του να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων