07/03/2021 07/03/2021 Στην αλληλοβοήθεια που επέδειξαν οι συνάνθρωποί μας προς του πληγέντες του σεισμού στη Λάρισα και την Ελασσόνα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σημερινό του κήρυγμα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος. Αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος στάθηκε στα νοήματα που πηγάζουν από αυτή στο σήμερα. “Είχαμε φοβερά παραδείγματα αλληλοβοήθειας. Το...
07 Μαρτίου, 2021 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2021 - 18:09

ΣΕΙΣΜΟΣ: “Είχαμε φοβερά παραδείγματα αλληλοβοήθειας”

Διαδώστε:
ΣΕΙΣΜΟΣ: “Είχαμε φοβερά παραδείγματα αλληλοβοήθειας”

Στην αλληλοβοήθεια που επέδειξαν οι συνάνθρωποί μας προς του πληγέντες του σεισμού στη Λάρισα και την Ελασσόνα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σημερινό του κήρυγμα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος.

Αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος στάθηκε στα νοήματα που πηγάζουν από αυτή στο σήμερα.

Είχαμε φοβερά παραδείγματα αλληλοβοήθειας. Το γεγονός ότι σωθήκαμε και επιβιώσαμε και το ότι αντέχουμε, κάποιοι έχοντας περάσει τρεις και τέσσερις βραδιές στο κρύο, αυτό οφείλεται στο γεγονός της αγάπης που μας θερμαίνει και μας φέρνει πιο κοντά. Είδαμε περιπτώσεις και ανθρώπους οι οποίοι, πραγματικά ενώ δεν τους το είχαμε, ενώ δεν φαίνονταν, μέσα από την ανάγκη και υπερβαίνοντας εαυτούς, νικώντας τον εγωισμό τους ενδεχομένως και την προσωπική τους ανάγκη, έσπευσαν να βοηθήσουν”, ανέφερε.

Πιστεύουμε ότι ο Θεός αυτές τις συμπεριφορές και αυτές τις ενέργειες των ανθρώπων δεν θα τις ξεχάσει θα τις ευλογήσει και η ευλογία αυτή θα φανεί και στον τόπο μας. Και σύντομα θα σταθούμε στα πόδια μας για να συνεχίσουμε την ζωή μας και τα έργα μας τα αγαθά“, είπε, σε άλλο σημείο του κηρύγματός του.

ΑΚΟΥΣΤΕ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων