11/01/2023 11/01/2023 Ανάμεσα στους 20 κορυφαίους προορισμούς σε όλον τον κόσμο που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2023 περιλαμβάνονται τα Μετέωρα, σύμφωνα με μεγάλο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Το δημοσίευμα με τίτλο «Μετέωρα: Τα νησιά που κρέμονται από τον ουρανό» υπογράφει η δημοσιογράφος Bénédicte Bocays. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γραφείο του...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 19:01
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 18:53

Le Monde: Τα Μετέωρα στους 20 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2023

Διαδώστε:
Le Monde: Τα Μετέωρα στους 20 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2023

Ανάμεσα στους 20 κορυφαίους προορισμούς σε όλον τον κόσμο που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μέσα στο 2023 περιλαμβάνονται τα Μετέωρα, σύμφωνα με μεγάλο αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Μετέωρα: Τα νησιά που κρέμονται από τον ουρανό» υπογράφει η δημοσιογράφος Bénédicte Bocays.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι φιλοξένησε για έξι ημέρες στην περιοχή των Μετεώρων τη δημοσιογράφο, που μαζί με τη συνεργάτιδα φωτογράφο της εφημερίδας συγκέντρωσαν πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό από τους Ιερούς Βράχους, όπου η θρησκευτική και καλλιτεχνική κληρονομιά αιώνων συνυπάρχουν με την σπάνια φυσική ομορφιά, για το ετήσιο ειδικό ένθετο της Le Monde με τους Top 20 παγκόσμιους προορισμούς του 2023.

Η συντάκτρια της εφημερίδας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «στην Ελλάδα, στην κορυφή εντυπωσιακών βράχων, αυτά τα μοναστήρια που χτίστηκαν μεταξύ του 14ου και του 16ου αιώνα μοιάζουν να ίπτανται στον αέρα».

Από την πλευρά της, η αρχισυντάκτρια του αφιερώματος τονίζει ότι «αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το γεωλογικό θαύμα, που αποτελεί τη δεύτερη δημοφιλέστερη τοποθεσία της Ελλάδας μετά την Ακρόπολη της Αθήνας, όχι μόνον για μια φωτογραφία στο Instagram, αλλά για να αφιερώσετε χρόνο να περπατήσετε από την Καλαμπάκα έως τα απίστευτα μοναστήρια».

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζεται αναλυτικά η μοναδικότητα της περιοχής, καθώς και η σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, ενώ περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις για ποδηλατικές ή πεζοπορικές περιηγήσεις και όλες οι χρηστικές πληροφορίες για τη διοργάνωση του ταξιδιού.

Η εφημερίδα Le Monde έχει ημερήσιο τιράζ 445.894 φύλλα, οι ημερήσιοι αναγνώστες του φύλλου φτάνουν τα 2.572.000 εκατομμύρια, ενώ στο σύνολο (print και web) το brand Le Monde έχει 19.964. 000 εκατομμύρια αναγνώστες/μήνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων