26/12/2019 26/12/2019 Στο Πατριαρχείο Μόσχας εξέφρασαν την ελπίδα ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα επανεξετάσει την απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου περί αναγνώρισης της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα δήλωσε χαρακτηριστικά στο Telegram: “Σχετικά με την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης...
26 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2019 - 21:10

Λεγκόιντα: Η Ρωσική Εκκλησία ελπίζει ότι το Πατρ. Αλεξανδρείας θα αλλάξει την απόφασή του

Διαδώστε:
Λεγκόιντα: Η Ρωσική Εκκλησία ελπίζει ότι το Πατρ. Αλεξανδρείας θα αλλάξει την απόφασή του

Στο Πατριαρχείο Μόσχας εξέφρασαν την ελπίδα ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα επανεξετάσει την απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου περί αναγνώρισης της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα δήλωσε χαρακτηριστικά στο Telegram: “Σχετικά με την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην απόφαση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρου να αναγνωρίσει την Εκκλησία της Ουκρανίας, επειδή αυτή η απόφαση στην ουσία είναι μονομερής και δεν ψηφίστηκε με τις κανονικές διαδικασίες που υπάρχουν στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, θεωρώ πως μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να αναθεωρηθεί”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων