26/02/2021 26/02/2021 Την παροχή χρηματοοικονομικής βοηθείας προς τις εκκλησίες, τα έσοδα των οποίων έχουν μειωθεί δραματικά εξαιτίας των περιορισμών των πανδημίας εξετάζει η η κυβέρνηση της Λετονίας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Εκκλησία και ήδη το κράτος έχει αναλάβει να αποπληρώσει το κόστος των λογαριασμών κοινής ωφέλειας για ενορίες που αντιμετωπίζουν...
26 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2021 - 9:22

Λετονία: Οικονομική στήριξη στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Λετονία: Οικονομική στήριξη στην Εκκλησία

Την παροχή χρηματοοικονομικής βοηθείας προς τις εκκλησίες, τα έσοδα των οποίων έχουν μειωθεί δραματικά εξαιτίας των περιορισμών των πανδημίας εξετάζει η η κυβέρνηση της Λετονίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Εκκλησία και ήδη το κράτος έχει αναλάβει να αποπληρώσει το κόστος των λογαριασμών κοινής ωφέλειας για ενορίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Το Υπουργείο σημείωσε ότι μπορεί οι ναοί να ήταν ανοικτοί έστω και με περιορισμούς εν μέσω πανδημίας, ωστόσο τα έσοδά τους έχουν μειωθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το συνολικό ποσό που απαιτείται για τη στήριξη των εκκλησιών είναι 251.038 ευρώ.
H τελική απόφαση, η οποία υποστηρίζεται από τον Πρωθυπουργό θα ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων