10/05/2023 10/05/2023 Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου  2023  το επιμορφωτικό μοριοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ» του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α. σε συνεργασία με την τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης  και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Στο πρόγραμμα  συμμετείχαν 39 αστυνομικοί ,ένας από κάθε αστυνομικό τμήμα της Μεγαλονήσου,  στο πλαίσιο της...
10 Μαΐου, 2023 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 19:46

Λήξη Επιμορφωτικού Προγράμματος για την Ενδοοικογενειακή Βία του Ι.Π.Ε. στη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης

Διαδώστε:
Λήξη Επιμορφωτικού Προγράμματος για την Ενδοοικογενειακή Βία του Ι.Π.Ε. στη Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου  2023  το επιμορφωτικό μοριοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ» του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α. σε συνεργασία με την τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης  και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Στο πρόγραμμα  συμμετείχαν 39 αστυνομικοί ,ένας από κάθε αστυνομικό τμήμα της Μεγαλονήσου,  στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».Το πρόγραμμα αυτό, όπως όλα τα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε παρέχεται δωρεάν.

Η λήξη του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με την παρουσία του Γενικού  Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης, στρατηγού  κ. Γεωργίου Λιμπινάκη , του Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως , Αρχιμανδρίτη Θεολόγου Αλεξανδράκη και του Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και Άρχοντος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κωνσταντίνου Ζορμπά. Παρών επίσης ήταν ο υπεύθυνος διεξαγωγής του προγράμματος εκ της Αστυνομικής Διευθύνσεως , Αστυνόμος Β ,κ. Μπραουδάκης Εμμανουήλ .

Ο π. Θεολόγος Αλεξανδράκης καλωσόρισε  άπαντες στην τελευταία συνάντηση και προσφώνησε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή  εξαίροντας την ευαισθησία του για το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας και το ενδιαφέρον του για την επιμόρφωση  και την εξέλιξη των στελεχών του. Ο κ. Λιμπινάκης ευχαρίστησε  το Ι.Π.Ε για την επιμορφωτική δυνατότητα που δίδει στους αστυνομικούς , αναφέρθηκε στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και στις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας και εξέφρασε ειδικότερα την αγωνία του για το παράλληλο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας  που γεννιέται και τρέφεται στο οικογενειακό περιβάλλον και έχει λάβει γιγάντιες διαστάσεις.

Ακολούθως ο Διευθυντής της Ο.Α.Κ κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς επικεντρώθηκε στη συνεργασία της Ακαδημίας με το Ι.Π.Ε , ευχήθηκε να συνεχιστεί  απρόσκοπτα και στο μέλλον και προτάθηκε να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της κάποιες επόμενες δράσεις.

Πολλοί εκ των εκπαιδευομένων πήραν το λόγο τονίζοντας την ωφέλεια που έλαβαν από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις  των εκπαιδευτών αλλά  παρουσίασαν και τη δική τους εμπειρία από την καθημερινή τριβή με ακανθώδη ζητήματα οικογενούς βίας. Εξέφρασαν δε και τη βούληση για την  πραγματοποίηση ενός ακόμη επιμορφωτικού σεμιναρίου το οποίο επιθυμούν να  υλοποιηθεί σε κοντινό χρόνο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανώνυμη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων αξιολόγησης του προγράμματος  στα οποία οι συμμετέχοντες αποτύπωσαν την εμπειρία τους από το πρόγραμμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων