29/05/2020 29/05/2020 Με αφορμή τη χρήση της Αγίας Σοφίας, μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, από την τουρκική κυβέρνηση, για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ΕΡΤ1″: «Η Αγία Σοφία, μαζί με άλλα μνημεία της Κωνσταντινούπολης, περιλαμβάνεται από το 1985 στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας...
29 Μαΐου, 2020 - 22:36
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 22:40

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ: “Αποδοκιμάζω την κίνηση Ερντογάν”

Διαδώστε:
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ: “Αποδοκιμάζω την κίνηση Ερντογάν”

Με αφορμή τη χρήση της Αγίας Σοφίας, μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, από την τουρκική κυβέρνηση, για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ΕΡΤ1″:

«Η Αγία Σοφία, μαζί με άλλα μνημεία της Κωνσταντινούπολης, περιλαμβάνεται από το 1985 στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άρα, η Αγία Σοφία απολαμβάνει και χαίρει ισχυρής προστασίας ως μείζον πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας. Το 1934 ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Κεμάλ Ατατούρκ μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίστηκε ότι το συγκεκριμένο μνημείο ανήκει στην ανθρωπότητα, ενώ παράλληλα αναγνωρίστηκε η διαχρονική Ιστορία της Κωνσταντινούπολης και η πολυπολιτισμικότητά της. Στην ουσία απεδόθη ο προσήκων σεβασμός σ’ αυτό το οικουμενικό μνημείο.

Η σημερινή κίνηση του προέδρου Ερντογάν δείχνει μια βαθιά ισλαμική τάση η οποία συνδέεται με την εσωτερική πολιτική του, τη στιγμή που η Τουρκία ταλανίζεται από μεγάλα προβλήματα. Δεν μπορώ παρά να αποδοκιμάζω τη συγκεκριμένη κίνηση»

Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού:

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων