16/03/2021 17/03/2021 Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Παναγία Μουσταπίδαινα στον Ελαιώνα και στον Άγιο Στέφανο Κηφισού έλαβε χώρα το πρωί της 16ης Μαρτίου. Η Υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ξεχασμένο εκκλησάκι της Παναγίας Μουσταπίδαινας στη περιοχή του Ελαιώνα. Είδε ιδίοις όμμασι την θλιβερή εικόνα της εκκλησίας, ζήτησε ιστορικά στοιχεία και έδωσε επί τόπου εντολές....
16 Μαρτίου, 2021 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 17:44

Λίνα Μενδώνη: Η Παναγία θα φτιαχτεί και θα λειτουργηθεί

Διαδώστε:
Λίνα Μενδώνη: Η Παναγία θα φτιαχτεί και θα λειτουργηθεί

Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Παναγία Μουσταπίδαινα στον Ελαιώνα και στον Άγιο Στέφανο Κηφισού έλαβε χώρα το πρωί της 16ης Μαρτίου.

Η Υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ξεχασμένο εκκλησάκι της Παναγίας Μουσταπίδαινας στη περιοχή του Ελαιώνα. Είδε ιδίοις όμμασι την θλιβερή εικόνα της εκκλησίας, ζήτησε ιστορικά στοιχεία και έδωσε επί τόπου εντολές. Η Παναγία θα φτιαχτεί, είπε με αποφασιστικότητα και θα λειτουργηθεί.

Η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε και τον Άγιο Στέφανο στη περιοχή του Βοτανικού στο Κηφισό. Μπήκε μέσα, ψηλάφισε τις φθαρμένες αγιογραφίες, έλεγξε όλο το κτήριο, συγκινήθηκε για την ερείπωση, επικοινώνησε επί τόπου με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, έδωσε εντολές, παίρνει κι αυτό το ξεχασμένο εκκλησάκι τη σειρά του για να σωθεί.

“Την ευχαρίστησα όσο θερμά μπορούσα και την επαίνεσα συγκινημένος” είπε ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης. “Διευκρινίζω πως ενεργώ ως Έλληνας πολίτης και πονάω ως Κληρικός. Φρόντισα να ενημερωθεί η κα. Υπουργός γιατί ήξερα πως κανείς δεν θα την είχε ενημερώσει. Για το θέμα της Παναγίας Μουσταπίδαινας ενημέρωσα και την Ι. Μητρόπολη Περιστερίου στη εκκλησιαστική δικαιοδοσία της οποίας ανήκει. Η Μητρόπολη κάνει κι εκείνη τις απαιτούμενες ενέργειες και το εκκλησάκι θα σωθεί. Δόξα τω Θεώ. Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην καλή έκβαση της προσπάθειας, με αναδημοσιεύσεις και προβολή του θέματος, με ηθική στήριξη και καλά λόγια. Όλοι μαζί, ο καθένας από το μετερίζι του, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η Παναγία να μας στηρίζει όλους”.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων